Calle Blanco

bla

Rahapuu kukkii meillä tähän aikaan vuodesta. Linnut rakentelevat pesiään ja sirkuttavat kovasti pihapuissa. Calimaa on vielä ilmassa.
Toinen kuva on Puertosta, jossa Calle Blanco on ollut remontissa pitkään, kuukausia.

Olen ryhtynyt seuraamaan myös Manner-Espanjan aamu-uutisia, koska ne tulevat ikiuutiskanavalta (24h) ennen Kanarian lähetystä. Siispä sieltäkin:
Mielenosoitukset Pablo Haselin pidätystä vastaan ja sananvapauden puolesta ovat jatkuneet Kataloniassa ja Valenciassa kolmatta yötä voimakkaina. Poliisi ja mielenosoittajat ovat ottaneet yhteen. Tästä on kehkeytymässä ongelmia myös Sanzesin hallituksessa, sillä Podemos ja Pablo Iglesias tukevat mielenosoittajia ja tämä asia ei ole PSOE:lle mieleen.

Espanjassa ollaan kehittelemässä omaa koronarokotetta. Prosessi on vielä kovasti kesken.

Saarillakin rokotukset jatkuvat. Vasta vajaa 4% Kanariansaarten väestöstä on rokotettu. Kesään mennessä arvioidaan rokotetun 70%.

Eilinen refrán: ”Coser y cantar, todo es empezar”, suoraan suomennettuna sekä ompelu että laulu täytyy aloittaa. Viitannee siihen, että asiat on aloitettava, jotta saa jotakin aikaan.

6 vastausta artikkeliin ”Calle Blanco

  1. Tuossa sanonnassa lienee vähän samaa kun ”Aloittamista vaille valmis”. Ja edellisestä: Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt”.

  2. Hei!
    Jokainen kommentti tulee minulle luettavaksi ja hyväksyttäväksi ensin. Minä päätän, julkaisenko vai en. Joskus kommentoija on pyytänyt, että en julkaisisi, silloin en tietenkään julkaise, vaan viesti jää vain minulle itselleni, viestin sitten poistan luettuani.
    T. Riitta

  3. En ole perehtynyt syvällisesti noihin mainitsemiisi mielenosoituksiin. Mutta sen sanon, että ihminen, joka sanoo tai kirjoittaa kuningasta tai kuningaskunta-ajattelua vastaan, ansaitsee suurta kunniaa eikä vankilaa. Nössöt ovat harvemmin parantaneet maailmaa, joten pidän peukkuja mielenosoittajille. Espanjan hallituksen pitää heti muuttaa ko. lainsäädäntöä, joka tuomitsee majesteettirikoksesta. Jos ei olisi pakkasta, niin menisin osoittamaan mieltäni Espanjan suurlähetystön eteen Helsingissä. – Puistattaa ajatus siitä, että nykyihmiset suostuvat kumartamaan ja kustantamaan noita kuninkaallisia.

  4. Halusit tietää jotain meistä blogisi lukioista. Kuinka itsestään kertominen onnistuu ilman, että se tulee julkiseksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.