Fermentoimista

fer

Olemme hurahtaneet fermentointiin
. Kumppanilla on tekeillä kombuchaa, minulla kefiiriä.

Olemme kokeilleet nykyistä muotijuomaa, kombuchaa, viime keväästä lähtien. Olemme ostaneet sitä valmiina sekä Teneriffalta että Suomesta, ainakin isoissa ruokakaupoissa sitä myydään. Juoma on hieman siman kaltaista, käymisen avulla valmistettua, se voi olla maustettua ja se sisältää runsaasti tärkeitä mahaystävällisiä laktobasilleja ja hiivoja.

Ostimme alkupakkauksen, scobyn (symbiotic culture of bacteria and yeast), aloitusnesteineen Suomesta, vaikka luultavasti niitä saisi täältäkin. Aiempi nimi tälle tuotteelle on Volgansieni, josko joku tuntee sen nimen paremmin.

Nyt on oma kombucha tekeytymässä, mielenkiinnolla seuraamme sen valmistumista.

Minä sain eilen ystävältä vuosia vanhaa, mutta toimivaa ja elävää kefiirinsiementä. Kefiirin hapatusprosessin käynnistin lisäämällä tuoremaitoa (jota täällä joskus saa etsimällä etsiä), tietysti täysmaitoa. Aamulla sen sivilöin, erottelin kefiirinsiemenen talteen. Juoma oli maukasta ja sopivan hapanta minun makuuni. Uusi annos on kasvamassa huomisaamuksi.

Nykykäsityksen mukaan suoliston bakteerit ovat ”toiset aivot”, niin merkittävä on oikea ja hyvä elimistön bakteerikanta. Näillä tuotteilla meistä kyllä pitäisi tulla terveitä ja hyvinvoivia! 🙂

4 vastausta artikkeliin ”Fermentoimista

  1. Hei, minä olen mieltynyt kefiirin, kumppani taas kombuchaan. Molempaa valmistuu. 😊
    T. Riitta

  2. Kumpi on tuntunut paremmalta elimistölle? Kefir vai Kombucha? Pitääkin itse tutustua kefiriin. Mukavaa, että ihmiset hurahtaa näihin juttuihin! 🙂

  3. Kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta ehkä vähän työläältä. Täytyypä tutustua aiheeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.