2 vastausta artikkeliin ”Fidel

 1. Kiitos hienosta ja hyvin mietitystä kommentistasi. Minä seuraan täällä eniten RTVC.es -Kanarian televisiokanava, jossa Fidelin poismenoa, Kuuban tilannetta ja kansalaisten tuntoja on näytetty päivittäin. Myös Facebookin täkäläiset ryhmät ovat olleet tulvillaan kuvia, kirjoituksia ja muistoja Fidelistä.
  Näin yhden haastattelun, jossa elämästään kertoi Che Quevaran tytär (Aleida Quevara, s.1960, yksi Chen tyttäristä, nykyään lastenlääkäri). Hän sanoi, että Fidel oli hänelle aina kuin isä, koska hänen oma isänsä kuoli tyttären ollessa 7v.
  Mutta samaa sanoo myös suuri osa kuubalaisista: Fidel oli isämme.
  Etenkin Teneriffalla Kuuban ja Venezuelan tilanteita seurataan tarkasti, sillä muuttoliike täältä k.o. maihin on aikanaan ollut vilkasta ja monilla on juuret siellä.
  P.S. Katson asiaa vain Teneriffan/Kanarian perspektiivistä, en koko Espanjan, koska kaikki autonomiat ovat niin erilaisia. Täällä ollaan enemmän kanarioita eikä niinkään espanjalaisia; identifioidutaan enemmän Etelä-Amerikkaan kuin Espanjan mantereelle.
  T. Riitta

 2. Kiitos kommentistasi! Kuuban vallankumouksen henki elää ikuisesti! Eikä sössitty lokakuun vallankumouskaan ole kuollut.

  Sitä en kuitenkaan hyväksy, että komentajasta tulee ”kuningas”, jonka asema peritään kuin Ruotissa.

  Toisaalta: Komentaja teki mahdottomasta (ylivoimaista sotakoneistoa vastaan) mahdollisen kansan tuella. Kapitalistisiat jahtasivat koko elinajan komentajan ja vallankumouksen henkeä: tekivät tiestä niin kivisen ja kuoppaisen kuin pystyivät, mutta vaikeinakaan aikoina kansa ei hylännyt vallankumousta.

  Ihminen on mahdottoman ahne eläin, jota tavara, raha ja valta kiihottaa enemmän kuin petihumppa. Siksi kapitalismin houkutukset ovat Kuuban vallankumoukselle vaarallisia. Mikähän meidät ihmiset saisi vakaasti muuttamaan loputonta ahneuttamme niin, että luonto ja kanssaihmiset oikeasti huomioitaisiin.

  Itse pidän ehdottomana tavoitteena aitoa monipuoluejärjestelmää, jossa aatteet kilpailevat sieluista ilman, että kapitalistit aina voittavat. (Ristiriitaisia ajatuksia monen mielestä. Mutta asiakin on monimutkainen.)

  Kunnioitan komentajan ja vallankumoussankarini muistoa!

  Miten siellä Espanjassa on komentajan poismeno otettu mediassa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.