Jamon

img_1409

Joulunaika lähenee, kun kaupoissa on kinkkukuusia ja ulkona pihoilla kukkivat joulutähdet. Ostimme kinkun, kahdeksankiloisen kuivatun, yli 12 kk kypsytetyn. Ylärivissä kuvassa se on jo telineeseen, jamoneroon, viritettynä. Kinkun leikkaus on taiteen laji sinänsä. Viime vuonna kävimme katsomassa oppitunnin kinkun leikkauksesta ja nyt onneksi saimme ohjeet kirjallisina. Jääkaappiin kinkkua ei saa laittaa, vaan se on säilytettävä huoneenlämmössä puuvillapyyhkeellä peitettynä. Ja välillä kinkun pintoja on voideltava oliiviöljyllä, näin kaupassa sanottiin, ja uskottava kai se on.

3 vastausta artikkeliin ”Jamon

  1. Kiitos vastauksesta, itsellenikin tämä on uusi asia, mutta hyvä tietää, että näitä sin gluten- tuotteita löytyy hyvin myös sieltä!

  2. Hei, kaupoista kyllä löytyy täällä hyvin gluteenittomia tuotteita. Suurimmissa kaupoissa hyllymetreittäin. Ja tuotteissa on merkintä “sin gluten”. Ravintoloissakin eri ruoka-aineintoleranssit tunnetaan. Joten uskon, että löydät hyvin sopivat ruoat. Tervetuloa!
    T. Riitta

  3. Hei! Olen tulossa helmikuussa sinne ja nyt on erona entisiin matkoihin, että ruokavalioni on gluteeniton, keliakian vuoksi. Kuinkahan siellä otetaan huomioon gluteeniton ruokavalio? Oletko törmännyt tällaiseen asiaan, onko kaupoissa leipää ja kuinka ravintolat ottavat asian huomioon. Mukavaa joulunodotusta!🎄🎄

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.