Uusi vuosi

Tilapäivitys

nuev

¡Feliz año nuevo!
С Новым годом!
Happy New Year!
Hyvää uutta vuotta!

Vietimme uudenvuodenaattoillan ystävien luona suomalaiseen tapaan perunasalaattia ja makkaraa syöden ja kuohuviinistä nauttien. Raketit ammuimme puoliltaöin ja niin teki moni muukin: räiskintää näkyi joka puolella. Kaupungin juhlissa emme tänä vuonna olleet, emmekä kuulleet kirkonkellojen soittoa keskiyöllä, mutta rypäleet, ne 12, yksi jokaiselle kuvitellulle kellonlyömälle, söimme. Toivotaan, että tulee hyvä vuosi!

Ihmettelimme ajan kulkua. Ihan vasta oli millenium, vuosituhannenvaihde – sitä odoteltiin jo vuosikymmeniä ja puhuttiin, miten elämä sitten muuttuu. Ja nyt siitä on mennyt jo 20 vuotta. Minne se on huomaamatta livahtanut?

Año Nuevo

Tilapäivitys

nue

Hyvää uutta vuotta!
¡Feliz año nuevo!
Happy New Year!
Gott nytt år!
С Новым Годом !

Tässä toivotukset kaikilla niillä kielillä, joita osaan/olen osannut.
Illan pimetessä lähdemme Puertoon, ensin ystävien luo ja sitten kaupungin juhlimista katsomaan. Toivottavasti ilotulitukset ovat maltillisia eikä onnettomuuksia satu.

– Uvas y cava, 12 viinirypälettä keskiyöllä ja kuohuviiniä, se on paikallinen traditio.

Año nuevo

Tilapäivitys

fuegos

Vuosi vaihtui. Olimme ystävien kanssa ihailemassa Puerton ilotulituksia hyvällä paikalla melkein kaupungin keskustassa. Koko Orotavan laaksossa paukkui ja rätisi, raketteja singahteli ilmoille joka puolelta.

Aamukuvan otin Teidestä ajatuksena se, että seuraan vuorta kuvin koko tulevan vuoden. Tässä ensimmäinen, 1.1.2016:
Teide1

Ilmassa on hieman calimaa. Kolmisen kuukautta sitten leikatut bougainvilleat ovat kasvattaneet pitkät ”törrökkeet” sojottelemaan maisemaan. Aurinko paistaa, on lämmintä, varjossa puoliltapäivin hivenen alle kaksikymmentä lämpöastetta.

Uusi vuosi

Tilapäivitys

image

¡ Feliz año nuevo!
с новым годом!
Happy new year!
Gott nytt år!
Hyvää uutta vuotta!

P.S. Oletko muistanut hankkia rypäleet, joita nautitaan keskiyöllä yksi joka kellonlyömälle?

¡Feliz año nuevo!

Tilapäivitys

image

Hyvää uutta vuotta! ¡Feliz año nuevo! С новым годом!

image

Tässä tarvikkeet keskiyölle: 12 rypälettä, yksi joka kellonlyömälle ja palanpainikkeeksi cavaa. Eiköhän se vuosi näillä vaihdu!

Vuodenvaihde

Tilapäivitys

Uudenvuodenaattoiltana suuntasimme ison kirkon puistoon, joka on kauniisti valaistu. (Kävimme kyllä ensin Charcolla, mutta siellä soi musiikki niin lujaa, että ajatuksiaan ei kuullut, keskustelusta puhumattakaan.)

CIT, turistitoimisto, tarjosi cavaa ennen puoltayötä kaikille paikalla olleille.

Niinpä väkeä alkoikin kertyä puistoon.

Keskiyön kellonlyöntejä, las campanadas, menimme sitten kuuntelemaan Plaza de Europalle. Rypäleet hotkittiin – täytyy olla nopea, että ehtii joka kellonlyömälle, ettei vaan epäonni tulevana vuonna kohtaisi! Lopuksi näimme komean ilotulituksen. Kotimatkalla vuorenrinteessä välkkyi ja paukahteli: tervetuloa 2013!

 

Uusi vuosi

Tilapäivitys

Uudenvuoden tykötarpeet: keskiyöllä nautitaan cavaa ja 12 rypälettä, yksi joka kellonlyömälle.

Hyvää uutta vuotta! – ! Feliz año nuevo! – с Новым годом!

(Suosikkikieleni ovat espanja ja venäjä, joista jälkimmäinen alkaa jo valitettavasti unohtua, kun opinnoista on jo aikaa…)