Sateita luvassa

Tilapäivitys

fo

Kukkakuvat omalta pihalta.

Eilen kokoontuneet terveysviranomaiset (Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud) ovat päättäneet kolmannesta rokotuksesta: se annetaan nyt myös 60-69 -vuotiaille. Aiemman päätöksen mukaan – joka on edelleen voimassa – yli 70-vuotiaat ja terveydenhoitohenkilöstö rokotetaan. Täytyy seurata tiedotusvälineitä ja kysyä puhelimitse 012:sta, milloin rokotuksen saisi.

La Palmalla laavaa vyöryy mereen, mutta ilman laatu on parantunut, joten kotoa ovat saaneet poistua nyt ne 3000 asukasta, jotka eilen olivat ulkonaliikkumiskiellossa. Paitsi banaaninviljelijät, jotka ovat menettäneet viljelysmaita ja satoaan, ovat myös kalastajat vaikeuksissa. Mereen valuva laava vaikuttaa kalavesiin. Saarelle ei nyt lennetä, kenttä on vielä suljettuna ainakin viikonloppuun saakka.

Pakolaisveneitä on tullut viime yönä Hierrolle, Lanzarotelle, Fuerteventuralle ja Gran Canarialle, yhteensä 347 henkilöä, joukossa myös lapsia.

Teneriffalle ja La Palmalle on luvassa myrskyä ja sateita. Niitä odotellaan lähipäivinä. Myös lunta Teidelle voi tulla.

Filomena

Tilapäivitys

bor

Meillä jylläsi eilen Filomena-myrsky. Ehdin käydä kävelyllä ennen puoltapäivää, jolloin tuuli oli vasta voimistumassa, kuten kuvista näkyy. Aurinko paistoi ja ihmisiä oli uimassa muellella. Plaza de Europalla jo tuuli aika kovasti. Myöhemmin ei sitten ollut ulos menemistä. Tänään myrsky jatkuu, ehkä saamme myös sateita.

Lentoja on sääolosuhteiden takia peruttu. Yksi Fred Olsenin laiva on ajanut karille lähellä satamaa voimakkaan aallokon ja tuulen takia, eikä se ole päässyt maihin Gran Canarian Agaetessa. Matkustajat ovat viettäneet yön laivassa, heillä ole hätää. Aluksen hinaustyöt ovat käynnissä.

Koronarajoitukset jatkuvat Teneriffalla ennallaan ainakin viikon, ehkä kaksi. Gran Canaria ja Lanzarote ovat nyt tautitapausten lisääntymisen takia joutuneet samojen rajoitusten piiriin. Meillä ei mikään muutu: yöulkonaliikkumiskielto, ravintoloissa vain terassit avoinna rajoitetusti, maskit, etäisyydet ja hygienia.

Päivän refrán: ”Más vale maña que fuerza”, käännös: ”Parempi taito kuin voima”.

Myrsky

Tilapäivitys

borrasca

Meillä on ollut sateinen ja myrskyinen viikonloppu. Säävaroitukset ovat olleet voimassa ja lentoja pohjoiselle kentälle on peruutettu: etenkin La Lagunassa on ollut tuulista ja sateista.
Orotavassa oli eilen kuitenkin aamusateen jälkeen pilvinen, mutta muuten hyvä sää. Kävimme päivällä kävelyllä Victorian puistossa keskustassa. Yöllä tuuli on temponut palmusta kuivia lehtiä alas ja vesisade yltyi tänään aamupäivällä. Nyt on parempi pysytellä kotona huomiseen.

Myrskyn jälkeen

Tilapäivitys

arcoiris

Myrsky Teneriffalla alkaa olla jo ohi. Eilen satoi ja paistoi, tämä kaunis sateenkaari näkyi Lagunan seudulla.

molino

Tuulimyllyt pyörivät voimakkaassa tuulessa vinhaa vauhtia.

nube

Kävimme etelän kentällä: mustia pilviä oli vuorilla ja sadettakin saatiin menomatkalla.

crocs

Kentällä myytiin korkokenkäcrocseja. Enpä ole ennen moisia nähnyt. En ostanut.

Borrasca

Tilapäivitys

borrasca

Eilen iltapäivällä myrsky, jota oli ennusteltu, saapui: merenkäynti oli voimakasta, tummat pilvet peittivät taivaan ja lopuksi tuli rankkoja sadekuuroja. Ukkonenkin näyttäytyi. Tänään, maanantaina, koulut ovat kiinni sääolosuhteiden takia. Lentoja on myöhästynyt ja saarten välillä kulkevien laivojen vuoroja on peruutettu.

Borrasca

Tilapäivitys

borrasca

Tuleeko myrsky? Radiotelevisión Canaria ennustaa kovaa tuulta ja sateita lähipäiviksi. Atlantilta lähestyy tumma pilvilautta.

Myrsky

Tilapäivitys

Myrskyn takia Teneriffalla on tuuli- ja sadevaroitus. Eilen tuuli puhalsi yli 100km/h voimakkuudella ja lennätti roskia ilman ja kaatoi puita ja katkoi sähköjä. Realejoksessa syttyi kaatuneesta sähkölinjasta metsäpalo, joka on onneksi jo sammutettu. Tänään, keskiviikkona, sataa. Puertossa koulut ovat kiinni huonon sään takia.

Hyvä syy viettää kotipäivää.