Nauta

Tilapäivitys

nau

Olemme kotona taas. Aina on mukava tulla kotiin reissun jälkeen.

Tässä vielä muutamia kuvia leirintäalueesta Camping Nauta. (Hauska nimi, espanjaksi se tarkoittaa navigoijaa, pilottia tai merimiestä). Tämä camping on lähellä etelän turistikeskuksia, mutta onneksi kukkulan erottamana niistä. Kuten kaikilla espanjalaisilla leirintäalueilla, on täälläkin ”ikimökkejä”, jalasmökkejä ja asuntovaunuja nostettuina pukkien päälle. Ne toimivat kesämökkien tapaan. Lisäksi on toinen alue lyhyempiä aikoja vieraileville telttoja ja asuntoautoja tai -vaunuja varten sekä vuokramökkialue.

Nauta on siisti ja miellyttävä, hyvin varusteltu alue muuten, mutta ne kärpäset! Ne eivät ole kuitenkaan banaanikärpäsiä, vaan pieniä tavallisia kärpäsiä. Paikallisia ne eivät näyttäneet haittaavan, meitä kyllä.

– Emme pääsekään ”nueva normalidad” -vaiheeseen vielä ensi maanantaina vaan viikkoa myöhemmin, poikkeustilan loputtua 21.6. No, viikko sinne tai tänne, ei haittaa. Uuteen normaaliin ensi maanantaina pääsee vasta Galician alue Espanjan luoteisosassa.

Espanja on lisäksi päättänyt, että ensi maanantaina alkaa kokeilu, jolloin ensimmäisenä päästetään ulkomaalaisia maahan: saksalaisia Baleaareille (saaret Välimerellä: Mallorca, Menorca, Cabrera, Ibiza, Formentera).

Camping

Tilapäivitys

image

Nyt olemme jo Espanjan puolella, Camping Playa Taraylla. Varasimme täältä viikon, koska alue näyttää mukavalta ja meri on lähellä. Täällä olisi tarjolla erikoismajoitusta ”hotelliteltassa” tai ”kookospallossa”, mutta me valitsimme perinteisen pikkumökin mukavuuksilla. On aurinkoista ja lämmintä ja netti toimii. 🙂

Tajao

Tilapäivitys

image

Retkeily jatkuu. Ajelimme etelän puolelle Tajaoon, jossa sijaitsee Teneriffan karavaanareiden leirintäalue. Saimme liittymiskaavakkeen, jolla clubin jäseneksi pääsee.
Yövyimme meren rannalla: nousuvesi kuohui ja kohisi muutaman metrin etäisyydellä. Jouduin yöllä tarkkailemaan vesirajaa, ettei se nouse liian lähelle. Hyvin yö kuitenkin meni, aamuksi tyyntyi ja laskuvesi oli vetänyt rajan kauas. Ihania meren pyöristämiä kiviä keräsin mukaan.

Rastila

Tilapäivitys

image

Paluumatkan alku: Kävimme ostamassa laivaliput huomiselle. Matkan viimeisen yön Suomessa vietämme Rastilan leirintäalueella Helsingissä. Matkan tähän asti kallein camping, 27 euroa ilman sähköä – siihen olisi tarvittu adapteri, joita ei täällä vuokrata. (Ranskassa, Saksassa ja Espanjassa adapterit sai lainaan panttia vastaan).
Leirintäalue on melkein täynnä, paljon matkailuautoja ja -vaunuja. Siistiä on ja huoltorakennukset ovat hyvässä kunnossa.

Etelässä

Tilapäivitys

image

Käytiin Puerton kotona ja palattiin takaisin etelään Garachicon (satamakuvat) ja Buenavistan kautta. Teidellä näkyi vielä pienenpieniä lumipilkkuja. Los Christianokseen jäätiin yöksi tällä kertaa, ”turisteiksi”.

Nauta :)

Tilapäivitys

image

Tulimme Teneriffan etelään Camping Nautaan (hauska nimi!) testaamaan uutta matkailuautoa ja leiriytymistaitojamme Euroopan matkaa varten. Yllätys oli, että leirintäalueella on paljon pysyviä asukkaita vaunuineen ja kiinteine rakennelmineen. Meiltä meni henkilömaksu x 2, auto- ja sähkömaksu, yhteensä vähän yli 20€.
Etelässä on hellettä ja aurinkoa, kuten aina.