Carnaval

Tilapäivitys

car

Karnevaalit on juhlittu. Nyt, jo toistakymmentä karnevaalikulkuetta nähneenä tapahtuma ei enää ole samalla lailla ihmetystä herättävä kuin alkuvuosina. Värejä ja pukuja, monenlaisia ryhmiä, ilonpitoa, niitä taas nähtiin.

Muuten, olen tullut aikoinaan Puerto de la Cruziin juuri karnevaalien takia. Olin joskus, jo ennen Teneriffalle muuttoani, osallistujana karnevaalikulkueessa suomalaisessa itämaisen tanssin ryhmässä. Siitä se ihastukseni Puertoon sitten alkoi…

Carnaval

Tilapäivitys

carna

Nyt on tämän vuoden karnevaalit vietetty. Paljon oli väkeä ja hulinaa, niinkuin aina, pukuja ja naamioita joka lähtöön. Seuraavat suuret juhlat Puertossa ovatkin vasta juhannuksena ja sitten Virgen del Carmenin fiesta, sekin kesällä.

Carnaval

Tilapäivitys

car

On karnevaaliviikko. Orotavassa, Puerto de la Cruzissa ja Santa Cruzissa on jokaisessa omat kulkueessa ja tapahtumansa, mutta jotenkin tuntuu, että niin monena vuonna kaikki on nähty, että ehkä ei löydy kovinkaan paljon innostusta osallistua tänä vuonna.

Orotavan kulkue on jo tänään, karnevaaliryhmät esittäytyivät eilen ja keskiviikkona vietetään ”Entierro y quema de Crispín”, joka vastannee Puerton sardiinin hautajaisia, samana päivänä. Puertossa on perjantaina miesten korkokenkäjuoksu ja lauantaina coso, pääkulkue. Voi olla, että sitä menemme katsomaan, ehkäpä pukeudummekin. Asut ovat vielä harkinnassa.

Tunnetko Indianos-karnevaalin?

Tilapäivitys

ind

Karnevaaliaika on alkamassa. Tunnetko La Palman Indianos-fiestan, Lunes de Carnaval?
Teimme sinne matkan ystäviemme kanssa viime vuonna ja tarina reissustamme on tämän blogini toisella sivulla. Avaa tämän sivun mustasta yläpalkista “Los Indianos -karnevaali La Palmalla keväällä 2017” – sieltä voit tarinan lukea.
Tekstit ovat Juana Santanan, ystäväni kynästä (nykyään siis koneelta) ja kuvat kamerastani (nykyään siis kännykästä).

Tänä vuonna Los Indianos-fiesta on La Palmalla 12.2. Suosittelen!

Carnaval en Puerto

Tilapäivitys

car2car1

Eilistä karnevaalimenoa: Puerton Coson tunnelmia.
Paljon oli väkeä, lukematon määrä erilaisia pukuja ja ajoneuvoja, musiikkia ja ilonpitoa. Mielikuvitusta täältä ei ainakaan puutu. Mekin kävelimme osan matkaa kulkueen mukana.
Mutta nyt riittää karnevaalimeininki tälle vuodelle!

Blanco y oro

Tilapäivitys

blanco

Tänä vuonna meillä on suunnitelmissa viettää karnevaaleja pidemmän kaavan kautta: ystävät pyysivät La Palman Indianos-karnevaaleihin ja toisten ystävien kanssa on jo sovittu pukeutumisesta Puertossa ison kulkueen, Coson, päivänä.
Nyt on valkoiset vaatteet hankittu La Palmalle ja kultaa ja kimallusta Puertoon.
Tänä vuonna ompelen itse varusteet Puerton karnevaaleille, sillä siten pääsee, niin ajattelen, paremmin tunnelmaan kuin valmisvaatteilla. Aiemmin olemme olleet hippejä (luonnerooli, jo nuoruudesta), mutta nyt täytyy kehitellä jotakin muuta.

Santa Cruz de La Palman Indianos-fiestaa vietetään valkoisiin pukeutuneena ja tupsutellaan talkkia ympäriinsä. Tämä tapa juontaa juurensa siitä ajasta, kun Pohjois-Amerikkaan emigroituneet canariot palasivat takaisin saarelle ja toivat mukanaan intiaaneja.

Carnaval

Tilapäivitys

carnaval 

 

Myrsky on ohi ja Teidellä uusi “pölysokerikuorrutus”.
Karnevaaliaika lähestyy, kaupat ovat jo laittaneet esille tarvittavaa rekvisiittaa. Varsinainen karnevaaliviikko on tänä vuonna Puertossa viikko 9, siis helmi-maaliskuun vaihteessa.
Tärkeimmät tapahtumat tuolla viikolla ovat: 27.2. Vanhojen autojen näyttely,
1.3. Sardiinit hautajaiset, 3.3. Miesten korkokenkäjuoksu ja 4.3. Karnevaalin pääkulkue Coso.
Mutta ohjelmaa on aiemminkin, karnevaalikuningattaria valitaan, murga-pilkkalauluryhmät kilpailevat ym. Santa Cruzin karnevaalin tapahtumat ovat yleensä eri päivinä kuin Puerton jutut.

P.S. Mainostan nyt poikkeuksellisesti Suomi-kerhon tansseja Valle Luzissa ensi lauantaina 18.2. Siellä esiintyy ihana rokkibändi, santacruzilainen The River, ne samat pojat, jotka soittivat syntymäpäivilläni viime keväänä.

Coso

Tilapäivitys

Karnevaalien pääkulkue, Coso, kulki kaupungilla eilen sadekuurojen saattelemana. Sade ei menoa kuitenkaan haitannut: värejä ja höyheniä, naamioita ja mielikuvituksellisia pukuja, rummutusta ja tanssia oli riittämiin. carnaval1carnaval2saunaSuomalaisilla oli tietysti kulkueessa mukana sauna!

 

Sardiini2

Tilapäivitys

image

Illalla paikalle saapuivat sardiinin lesket, joita taas oli liikkeellä mitä mielikuvituksellisimmissa naamioissa ja asuissa. Karnevaaliaikaan täällä suuri osa miehistä muuttuu naisiksi; se on perinne, jota ulkomaalainen ihmettelee.

Carnaval

Tilapäivitys

image

Karnevaalit ovat jo käynnissä, vaikka päätapahtumat sijoittuvatkin ensi viikolle. Yläkuvassa näkyy Plaza de Europan karnevaalilava ja muut kuvat ovat Charcon puiston kojuista. Televisio lähetti eilen illalla Santa Cruzin karnevaalikuningattaren valinnasta: höyheniä ja hörhelöä oli taas riittämiin. Osa niistä nähtäneen pääkulkueessa Puertossa.