Tavallista elämää II

Tilapäivitys

diad

Tavallista elämää 2

Lauantaina pistäydyimme ensimmäisen kerran Suomi-loman jälkeen Matanzassa maalaistorilla. Hyviä ja tuoreita vihanneksia taas saatiin edullisella hinnalla.

Ensimmäistä kertaa koko tämän lähes kymmenen vuoden aikana kävimme itsepalvelupesulassa Puertossa. Se sijaitsee Avenidalla, hieman keskustan Hiperdinosta Belairin suuntaan. Siellä on helppoa pestä suuria tekstiilejä, jotka eivät omaan koneeseen mahdu.

Tänään sitten kävimme (ties monennettako kertaa) Ikeassa. Ja taas oli Tellervo ostelemassa, katso vaikka tuotteiden odotuslistalta. Aina on yhtä ilahduttavaa se, että minä en siellä ostele, vaan hän. (Selitys: Toinen nimeni on Tellervo, ja täällä sitä lähes poikkeuksetta luullaan ensimmäiseksi sukunimekseni.) – Tellervo sai uuden vitriinikaapin.

Kotona taas

Tilapäivitys

cas

Kotona taas. Olipa rankka merimatka tällä kertaa Gran Canarialta Teneriffalle. Kova tuuli ja suuret aallot ja varoitukset niistä olivat totta. Oksennuspusseja jaeltiin laivassa, tulivat tarpeeseen, minullekin.

Tämä oli jo toinen kerta, kun jouduin kovaan keikutukseen GC-Tfe -välillä.
Muutama vuosi sitten Teneriffan ja La Palman välillä myrskysi myös.

Jostakin syystä saarten välillä on myrskyisämpää kuin isolla merellä; ainakin minun kokemukseni mukaan. Kerran olen matkustanut suurella risteilijällä Santa Cruzista Braziliaan ilman merkittävää merenkäyntiä ja viime keväänä olimme viikon Karibialla, sielläkin oli melkein tyyntä. Vuodenajallakin on luullakseni merkitystä siihen, onko myrskyjä vai ei.