Centro Salud

Tilapäivitys

img_1858

Tänään kipusin ylämäkeen Las Dehesasin terveysasemalle, jonne julkisen puolen terveydenhoitoni nykyään kuuluu. Nyt seinille oli ilmestynyt uusia esitteitä puhelinvastaanotosta, siitä, miten varataan soittoaika lääkärille, eikä siis tarvi tulla paikalle.
Lieneekö tämä täkäläistä säästöpolitiikkaa? Täällä julkinen terveydenhuolto on kuitenkin vielä asiakkaille maksutonta.
– Palattuani kotiin kokeilin nettiajanvarausta, mutta puhelinajanvarausvaihtoehtoa siitä ei löytynyt. Puhelimella aika varattaneen numerosta 012 – täytyy kokeilla.
Vastaanottoajan voi varata osoitteesta www3.gobiernodecanarias.org/citasalud – siis jos on ”eronnut” Suomen Kelasta ja siirtänyt terveydenhoitonsa tänne.

P.S. Soitin numeroon 012, sieltä sai helposti varattua soittoajan omalle lääkärille (medica de cabecera).

Centro Salud

Tilapäivitys

image

Kävin ”omassa” Orotava-Dehesas-terveyskeskuksessa. Ei siinä muuten mitään ongelmaa ollut, mutta meillä on lämpövaroitus – onneksi kuitenkin on pilvistä täällä saaren pohjoispuolella. Terveyskeskukseen on meiltä kilometri matkaa ja koko ajan ylämäkeä. Paluu oli helpompaa. Nyt voisi mennä uimaan tuon hikisen reissun jälkeen!

Kotona taas

Tilapäivitys

image

Olen taas Teneriffan kotona. Tänään kävin tutustumassa omaan terveyskeskukseeni Orotavassa, Centro de Salud Las Dehesas. Hyvin toimi kaikki ja Casco Botanicon tiedot olivat sähköisessä muodossa luettavissa myös täällä.

Zentangleen jää kiinni! Kuvassa uusimpia ”zenejäni”. Todella mukavaa tekemistä. Jotkut tekevät sudokuja, jotkut ristikoita, jotkut pelaavat pasianssia, jotkut kutovat sukkia tai surffailevat netissä. Minulle kolahti tämä.
Haluaisitko oppia tämän mielenkiintoisen metodin? Pidetäänkö iltapäiväkurssi?

Centro de Salud

Tilapäivitys

centrodesalud

Tässä terveyskeskuksemme Centro de Salud Casco Botanico San Felipen barrancon yläpäässä (vasta- ja myötävalossa 🙂 ). Olen käynyt siellä nyt kahtena päivänä sekä ystävien että omissa asioissani. Ihmetellä täytyy tätä palvelun joustavuutta/nopeutta verrattuna Suomen terveyskeskussysteemiin. Täällä ajan saa nopeasti: samana päivänä tai lähipäivinä, vaikka kysymys ei olisikaan päivystysluonteisesta asiasta. Kahtena päivänä (kolme eri varattua aikaa) käynti kaikkinensa on vienyt aikaa alle tunnin ja asiat ovat hoituneet. – Puhumattakaan siitä, että e-resepti on toiminut täällä hyvin jo monta vuotta.

Nuestro Centro de Salud Casco Botanico. Aquí toda la sistema funciona mejor que en Finlandia, rapidamente y  tiene buen calidad.