Kortti käytössä

Tilapäivitys

mar

Meri oli eilen hopeinen. Tarkkailepa sinäkin meren väriä, kuinka se muuttuu: hopeisesta harmaaksi, sinisen eri sävyt, rannan aaltojen turkoosinvihreys…

Käytin ensimmäistä kertaa Ten+ -korttia. Sitä vipautetaan ensin kuljettajan kassakoneen lähellä olevalle laitteelle: vihreä valo. Eikä tarvitse sanoa mitään! Pysäkillä, millä haluaa poistua, korttia vipautetaan taas toiselle koneelle auton keskiosassa lähellä poistumisovea: vihreä valo. Ladattu raha vähenee kortilta matkan pituuden perusteella. Helppo käyttää muuten, mutta kortti pitää olla käsillä sekä autoon tullessa että poistuessa.

Merellä

Tilapäivitys

IMG_0223

Tänään vietimme koko päivän merellä. Risteilyalus ei ole oikein minun juttuni, liian paljon ihmisiä liian pienellä alueella. Sillit tai sardiinit purkissa, se tulee mieleeni, kun ihmiset pakkaavat tuonne aurinkokannelle kaikki.

Onneksi on oma hytti jonne pääsee omaan rauhaan. <3

Illalla oli cocktail-tilaisuus, siellä kävimme, samoin laivan teatterissa, päälliköiden esittelyssä ja akrobaattiesityksessä.

P.S. Mittasimme myös laivan käytävää, noin 300 metriä päästä päähän on hyttimme käytävä pitkä.

Huomenaamulla saavumme Beliceen (Belizeen) – nimen kirjoitusasu vaihtelee. Siellä viivymme vain muutaman tunnin.

Merellä

Tilapäivitys

image

Vuorokausi on kulunut merellä. Matkaamme Naviera Armaksen ”El Volcán del Teide”-
aluksella, johon mahtuu 1500 matkustajaa. Autojen määrää en tiedä, mutta todella paljon niitä laiva suuhunsa söi. Olemme tyytyväisiä hyttiin, ruokiin (kannattaa ostaa ateriabono). Laiva on siisti ja keinuttaa mukavasti uneen. Ja mikä parasta, matka kestää vain hieman yli 38 tuntia.
– Kuvissa eilisillan auringonlaskua.

Atlantti

Tilapäivitys

image

Tänään istuskelimme Atlantin suuren meren rannalla ja tarkkailimme, mitä tapahtuu. Useita simpukan- tai rapujenkeräilijöitä kuljeskeli rannalla laskuveden aikaan, ammattimaisen näköisesti kalastavat kahlasivat vedessä märkäpuvuissa jonkinlaisten haavipyydysten kanssa. Eipä ole moista ennen nähty.
Pieniä rapuja viipotti vesirajassa ja kahlaajalinnut pyydystivät niitä. Tietysti rannalla oli myös auringonottajia, uimareita, lenkkeilijöitä ja myös perheitä sunnuntaipäivää viettämässä: vilkasta elämää.

Meri

Tilapäivitys

elmar

Tänä aamuna meri oli todella erikoisen näköinen: kuin olisi jäässä. Jotakin merivirtoja kai kulkee eri suuntiin. Meri ja Teide, nuo molemmat tämän saaren ”hallitsijat” näyttäytyvät niin monimuotoisina, että joka aamu niitä on ensimmäisena mentävä tarkkailemaan. Que suerte vivir aquí! (Tämä on kyllä Doradan mainoslause 🙂 ).

Paisajes

Tilapäivitys

paisajes

Vaikka päivät ovat olleet sateisia, olemme saaneet nauttia maalauksellisen kauniista auringonlaskuista ja meren voimasta. Oleaje, merenkäynti, on vaikuttavaa seurattavaa.
Mutta nyt alkaa kirkastua, lupaavat ennusteet.