Sähkökatkos

Tilapäivitys

el

Niinkuin monet jo varmasti tietävät, meillä oli sähkökatkos koko Teneriffan saarella eilen. Orotavassa, talossamme, sähköt olivat poissa klo 13.15-21.50. Myös kännykät toimivat huonosti, verkko hävisi ajoittain. Pyykkikone pysähtyi kesken ohjelman eikä luukku auennut. Pakastin lämpeni 0-asteiseksi. Mutta vaikeinta ehkä oli, ettei päässyt nettiin! Niin riippuvaiseksi sitä on vuosien myötä tullut. Eikä kirjan lukeminen kynttilänvalossa sekään innostanut.

Aamun uutisissa kerrottiin, että noin miljoona ihmistä oli ilman sähköä, hisseistä on pelastettu niihin jääneitä, sähköllä toimivien ovien kanssa on ollut ongelmia. Syyksi on sanottu, että eräällä saaren sähkökeskuksista on tapahtunut jonkinlainen pieni räjähdys. Koko saaren sähköverkko on yhtenäinen ja siksi katkos tuli kaikkialle. Lentokentät ja sairaalat ym tärkeät laitokset ovat toimineet varavoimalla.

Kuva on otettu Puertoon päin aamulla, kun sähköt jo toimivat.

Tecnico

Tilapäivitys

ele

Eilen meillä oli sähköongelma: mittaritaulun vikavirtakytkin laukesi ja sähköt katkesivat keittiöstä ja muutamasta muusta paikasta. Ei auttanut muu kuin soittaa Endesaan, josta ”tecnico” tulikin ”urgentemente”, kolmessa tunnissa. Niin, että ei tämä mikään mañana-maa ole, asiat hoituvat usein nopeastikin.

Sähkövika löytyi tiskikoneesta, joka ilmeisesti on tullut teknisen käyttöikänsä päähän. Kone onkin oikkuillut viime aikoina. Me olemme asuneet Orotavan talossa lähes neljä vuotta ja edelliset asukkaat ovat hankkineet koneen joskus aiempina vuosina, ties kuinka kauan sitten. Tiskikone, lavavajillas, menee siis uusintaan.

Electricidad

Tilapäivitys

electricidad

Tämä päivä meni huoltohommissa. Kaksi vuotta sitten vaihdetun sähkötaulun pääkytkin lopetti toimintansa. Monen puhelun (ja runsaan espanjankielisen selittelyni :)) jälkeen sähkömies tuli ja korjasi vian. Kaikki taas hyvin ja bougainvillet kukkivat!

Hoy tuve problemas con el cuadro de electricidad: un fusible se rompió. Despues de algunas llamadas (en español :)) vino un electrisista y lo reparó. !Todo bien!