Feria Orotavassa

Tilapäivitys

feria

Luukku neljä:
Orotavassa on – tänä vuonna – Kulttuuritalolla (Casa de la Cultura de San Agustin) joulumyyjäiset, la feria de la navidad. Siellä on nähtävänä koristelua, seimiä, myytävänä erilaisia leivonnaisia ym. Tapahtuma on avoinna viikonloppuisin klo 11-21 ja arkisin klo 16-21 joulukuun 9. päivään saakka. Huomenna tarkoituksenamme on vierailla feriassa.

Sama pähkinänsärkijähahmo mainostaa myös tätä tapahtumaa!

Kiitos kommenteista, lukijani! Muistan myös teitä, jotka eivät FB:ssä käy, ja poimin siis tietoja myös sieltä Teneriffa-asioista. Uuden näkökulman etsimisen syynä on myös se, että yritän olla toistamatta itseäni, kun olen näitä tämän seudun asioita jo niin monta vuotta blogissani jakanut.

Facebookissa ovat ainakin nämä Teneriffa-ryhmät:
Teneriffan Puerto de la Cruzin suomalaiset
Teneriffan retket
Tenerifen Suomi-kerho
Teneriffan suomalaiset
Teneriffan uutiset
Etelä-Teneriffan suomalaiset ja vierailijat
Teneriffan ystävät
…ja lisäksi mm.
(enemmän Gran Canarian asioita)
Kanariankahelit
Kanarian ystävät
Kanarian suomalaiset
Kanarian suomenkieliset matkailusivut
Kanarian Sanomat

Ainakin nämä ovat suomeksi, muilla kielillä löytyy myös. Miksi näin monta ryhmää? Joillakin on oma intressi omalle asialleen, joku on perustanut ryhmän riitauduttuaan/tultuaan poistetuksi toisesta ryhmästä. ¡Menudo lío! Aikamoinen sekasotku!

Sadetta ja tapahtumia

Tilapäivitys

llue

Vaikka päivittäin on saatu sadetta, olemme käyneet nuorten kanssa erilaisissa tapahtumissa. Viikonloppuna Pinoleressa oli juustoferia, joka järjestetään yleensä näin keväällä. Paitsi juustoja, siellä oli tarjolla myös mm. leivonnaisia, sokeriruokomehua ja erilaisia viinejä (mm banaanista tehtyä). Tänä vuonna erikoisuutena oli koiranäyttely ylimmällä tasanteella, mutta sen ohitimme. Satoi, kohtalaisesti.

Sunnuntaina kävimme jalkapallo-ottelussa Santa Cruzissa, Estadio Heliodoro Rodríguez Lópezissa. En ole aiemmin käynyt tällä stadionilla, ja vaikka en ole mitenkään urheiluihminen, jotenkin kummallisesti tunnelma silti vie mukanaan: yleisön myötäeläminen pelissä on kiehtovaa. Vastakkain pelasivat CD Tenerife ja Sevilla Atlético. Satoi, kastuimme, mutta me voitimme, siis CD Tenerife!

P.S. Momondon kilpailun äänestys jatkuu vielä 15.4. asti.

Nukkekotimessut

Tilapäivitys

nuk

Etelä-Suomessa taas:
Tänään koin melkein parhaat messut ikinä! Kävimme Lahdessa nukkekotimessuilla, jossa oli salin täydeltä ihastuttavia pikkutavaroita ja nukkekoti-interiöörejä. Kaikkea oli tarjolla tässä miniatyyrimaailmassa, mutta omaa kokoelmaani ajatellen esimerkiksi pikkuruiset leivonnaiset ja kalafileet olivat minulle mieleen. Muutamia vien siis omaan pikku nukketalooni. Huomiota kiinnitti, että nukkekotiharrastajista valtaosa oli keski-iän ylittäneitä naisia. Aikaa moiseen askarteluun jää sitten, kun omat lapset ovat aikuisia ja työelämästäkin vapautuu: voi taas ryhtyä leikkimään!