Invierno

Tilapäivitys

invi

Talvipäivänseisaus. Täällä päivän pituus, siis auringon noususta auringon laskuun, on tähän aikaan vuodesta noin 10 tuntia. Tänään siirrymme virallisesti syksystä talveen. Yölämpötilat vaihtelevan +15 asteen molemmin puolin ja päivällä +20 asteen tienoilla ja yli.

Uusi isku turismille ilmeni nyt, kun Iso-Britannia sulki rajansa ja lentoja on peruttu uuden virulentimman koronan takia. Meillä tiukemmat rajoitukset tulivat voimaan viikonloppuna ja tästä päivästä lähtien (epävirallisten tietojen mukaan) valvontaa tiukennetaan. Onneksi kunnasta toiseen siirtymistä ei ole kielletty, sitä vain ei suositella. Yritämme Puertoon, kun siellä olisi asioita hoidettavana.

Tänään uutisoitiin myös siitä, että pandemian aikana silmäoireet ovat lisääntyneet. Syynä tähän ei ole virus, vaan se, että aika, jonka vietämme näyttöruutujen edessä on lisääntynyt huomattavasti. Tämä kuivaa ja uuvuttaa silmiä ja aiheuttaa monenlaisia silmäongelmia. Niinpä, ihan liikaa tulee ruutua tuijotettua!

Päivän refrán: ”Preguntando se llega a Roma”, kysymällä saapuu Roomaan, suomeksi ”Ei kysyvä tieltä eksy”.

Oulu

Tilapäivitys

tori

Nyt on tauti selätetty, noro on onneksi nopeasti sairastettavissa. Teen koekävelyä kaupungilla, kunto tuntuu jo olevan ennallaan. On muutama aste pakkasta, hyvin vähän jos ollenkaan lunta, mutta hyytävä tuuli puhaltaa mereltä. Meri ja joki ovat sulana, vain rannalla on jonkin verran jäätä. Pipo ja hanskat on pakko pukea muiden talvivaatteiden lisäksi.

Huomaatteko, aurinko pilkistää jo!

Minulla on paluumatka koti-Teneriffalle ensi viikolla, lapsenlapsi sai päiväkotipaikan.

Kaipaan jo etelän lämpöön. – Teneriffallakin on ollut hieman viileämpää, meillä Orotavassa alle 20 asteen päiviä, mutta lämpenee, kun palaan. Näin olen suunnitellut.

Kemi

Tilapäivitys

ke

Mitä talvisessa lumisessa Kemissä voi tehdä? No, ainakin kutoa lapsenlapselle vanttuita. Tulossa on ensimmäiset peukalolliset vanttuut hänelle. Koivupuiset puikot saa viedä lentokoneeseen. Lankoja on paras ostaa Suomesta myös mukaan, sillä 100% villalankaa löytää huonosti Teneriffalta.

Tänä vuonna kesä on muuttunut täällä hyvin lyhyen syksyn jälkeen talveksi. Lunta on riittävästi, lämpötila vaihtelee nollan molemmin puolin.

P.S.’Vanttuut ja kutominen’ lienee pohjoisia ja länsimurteita, kirjakielellä ja etelässä taitavat olla ’lapaset ja neulominen’.

Talvi

Tilapäivitys

inv

Talvi Oulussa. Ei uskoisi, että kuvat ovat värikuvia! Lunta satelee ajoittain ja pakkasta on ollut muutama aste, tänään -6. Hämärä hiipii jo kello neljän jälkeen…
Ei, en haluaisi täällä enää asua. Aurinkoa ja valoa on ikävä. Mutta täällä asustaa se pikkuinen ihana prinsessainen, jonka vuoksi Oulussa käyn. Olen jo viidettä kertaa tälle vuodelle käymässä, sillä lapsenlapsen ensimmäinen vuosi kuluu nopeasti ja kehitys on nopeaa.

Lämmitystä

Tilapäivitys

img_1700

Näin meillä lämmitetään: kun päivälämpötila nousee kahteenkymmeneen, avataan ovet ulos, jotta lämmintä pääsee sisään. Calimaa on nyt hieman vähemmän. Aamun ulkolämpötila oli +14, mutta onneksi aurinko lämmittää päivisin.
Banaaninkukka sen kun komistuu.

Talviaika

Tilapäivitys

nubes

Tänään taivas oli ohuen tavallisesta poikkeavan pilviharson peitossa. Onkohan tämä merkki sään vaihtumisesta ja ”talven” tulosta? Parvekkeella on kuitenkin vielä päivällä mittarissa +30.

joulutähti

Pihan joulutähti kukkii.

Hoy hace niebla, pero en una forma diferente que antes. Vendrá invierno?