Orotavassa ja Puertossa

Tilapäivitys

pu

Eilen Puertossa kukitettiin ristejä (Día de la Cruz). Mielenkiintoisin koristelu on Cruz de Felipe, yksityiskodissa, kaikki kukka-asetelmat on tehty kalansuomuista ja -ruodoista. Yläkuvissa yksityiskohtia niistä.
Alakuvassa perinteisempi kukka-asetelma Puerto Viejolla.
Nyt on se aika keväästä, jolloin jakarandat kukkivat kauniisti. Niitä löytyy monesta paikasta kaupungilla.

or

Orotavassakin kävelin kierroksen. Siellä kesän juhlat ovat vasta valmisteilla. Kaupungintalon pihan hiekkamaalaus on alkutekijöissään, taiteilijat jo työssään. Paljon keskustelua herättänyt kioski Plaza de la Constituciónilla näyttää olevan remontissa. Jospa saisivat perinteisen kahvilan siihen piakkoin auki!

Kotona taas

Tilapäivitys

cas

Kotona taas. Olipa rankka merimatka tällä kertaa Gran Canarialta Teneriffalle. Kova tuuli ja suuret aallot ja varoitukset niistä olivat totta. Oksennuspusseja jaeltiin laivassa, tulivat tarpeeseen, minullekin.

Tämä oli jo toinen kerta, kun jouduin kovaan keikutukseen GC-Tfe -välillä.
Muutama vuosi sitten Teneriffan ja La Palman välillä myrskysi myös.

Jostakin syystä saarten välillä on myrskyisämpää kuin isolla merellä; ainakin minun kokemukseni mukaan. Kerran olen matkustanut suurella risteilijällä Santa Cruzista Braziliaan ilman merkittävää merenkäyntiä ja viime keväänä olimme viikon Karibialla, sielläkin oli melkein tyyntä. Vuodenajallakin on luullakseni merkitystä siihen, onko myrskyjä vai ei.

Kiertoajelua

Tilapäivitys

di6

Viimeisen lomapäivän vieraidemme kanssa kiertelimme: Orotavan kaupunki ja siellä erityisesti Casa Egon, toiselta nimeltään Restaurante Taoro Victorian puiston laidalla (käynti kadulta). Sieltä saa ihania leivoksia hopeatarjottimella ja miljöö on mitä miellyttävin.
Sitten ajelimme Tacoronten maalaismarkkinoille moottoritien alapuolelle. Tori on suurempi ja valikoimaltaan laajempi kuin Matanzan Mercadillo, jossa olemme käyneet useammin.
Lopuksi katsastimme myös Lagunan vanhan kaupungin, jossa myös nautimme tapasia.
Tänään aamulla aikaisin veimme vieraamme etelän kentälle. Vietimme mukavan viikon, vaikka säät eivät sateiden takia aivan suosiolliset olleetkaan. Mutta – mielestäni – kyllä nämä säät Suomen talven voittavat.

Tasca El Quinqué

Tilapäivitys

img_1334

Testasimme eilen lähiravintolan Tasca El Quinquén Risco Caidon mäen päällä Orotavassa. Olipa herkullista ruokaa! Alkupalaksi otimme savustettua juustoa ja pääruokia oli hamburgesa iberica, toinen annos oli talon salaatti, joka sisälsi mm. rucolaa, pikkutomaatteja ja appelsiinia, siemeniä ja kaiken päällä balsamicolla kuorrutettu vuohenjuustoviipale, kolmas annos oli viipaloitua suussa sulavaa solomilloa vihanneksilla ja ohuilla perunasiivuilla. Kastike oli maukasta. Ruokajuomana oli Tajinasten tinto. Lasku teki kolmelta henkilöltä 52€. Käymme toistekin ja voin suositella!

Sala Teobaldo Power

Tilapäivitys

img_1302

Orotavassa kannattaa tutustua Teobaldo Powerin saliin, jossa voi nähdä hienoja konsertteja, näytelmiä, tanssiesityksiä. Itse olen käynyt siellä katsomassa mm. venäläistä balettia. Joten, jos Santan konserttitalo on liian kaukana – sieltä on usein myöhään illalla hankala päästä vaikkapa Puertoon – tutkailepa Teobaldo Powerin tarjontaa. Sali on samassa talossa, jonka nurkalla on kaupungin turisti-info.

Feria de Ciencia

Tilapäivitys

img_1284

Monipuolinen anti oli Orotavan tieteen päivillä tänään. Väkeä oli tungokseen asti pöytien ympärillä ja tieteentekijät ja tutkijat esittelivät innokkaasti alojensa saavutuksia. Perinteiseen tapaan esillä oli vulkanologiaa (mm. laitteita, jolla Teiden aktiivisuutta tarkkaillaan), meteorologiaa ja geologiaa. Auringonpilkkuja olisi saanut katsella avaruustutkijoiden opastuksella. (En katsellut, sillä pelkään silmävammoja, vaikka tiedän kyllä, että laitteissa on hyvät suodattimet). Kivinäytteitä, sieniä, naavaa, homeita ja fossiileja oli nähtävillä. Robotiikkaa ja 3D-tulostusta esiteltiin myös. Kiinnostavia olivat myös näytteet kasvituholaisista ja niiden biologisesta torjunnasta.
Lapset oli huomioitu hyvin: tapahtumassa oli askartelua ja leikkiä tieteen näkökulmasta, se on tärkeä tapa opettaa ja oppia! Monenlaisia pulmia ja “pirunnyrkkejä” oli ratkaistavaksi ja planetaariotelttakin paikalla oli, mutta sen jätin nyt käymättä.
Mielenkiintoista oli – jokaisessa meissä asuu pieni luonnontieteilijä – ainakin minussa.

La Orotava

Tilapäivitys

img_1228

Jo lähes kaksi vuotta Orotavassa asuttuamme kaupunkiin tutustuminen on jäänyt liian vähäiseksi! Tämä maailmanperintökohteeksi hakeva kaupunki on kyllä tutustumisen arvoinen paikka.
Tänään aloitin arkipäiväisesti, kävin keskustan Mercadonassa, ensimmäistä kertaa. Yllätyin kaupan laajuudesta, kadulta (Calle Carrera del Escultor Estévez) kokoa ei arvaa. Hyvät valioimat ja tuoreet tuotteet, parkkipaikkakin on, jossakin viereisellä kadulla, sitä en vielä etsinyt.
Katu on sama, joka johtaa ohi kaupungintalon (ayuntamiento) ja Casa de los Balconesin (turisteille tuttu paikka).

La Orotava

Tilapäivitys

img_1180

Aamunäkymiä Orotavasta: Teide kerää itselleen pilvihattua. Eilen illalla jo satoi, pitkän kuivan kesän jälkeen sää on selvästi kääntynyt syksyyn ajoittaisine sateineen.
Alakuvassa Puerto de la Cruz (Belairista sen tunnistaa) kylpee jo auringossa, me Orotavassa olemme vielä vuorten varjossa.
Näyttelyvalvonnassa menee vielä pari viikkoa, 18.11. saakka, sitten maalaukset pääsevät takaisin kotiin – tai uusiin koteihin.

Puerton tapahtumia ei enää kovin tule seuratuksi, mutta sen tiedän, että tänään viettää perinteinen Jorman baari virallisia avajaisiaan entisen Manun baarin paikalla.

La Orotava

Tilapäivitys

img_1110

Pääsin sairaalasta ja olen Orotavassa menossa näyttelyä valvomaan. Plaza de Constituciónilta on ylemmän kuvan näkymä, joka niin sopisi maalausaiheekseni, mutta ehkä nuo penkit ja puut on nyt maalattu ja täytyy siirtyä uuteen.

Teide on näkyvissä, taivas on pilvetön, jospa sateet olisivat tältä erää ohi. Päivälämpötilat ovat edelleen reilusti yli +20.

Avajaiset

Tilapäivitys

image

Näyttelyn avajaiset vietettiin eilen. Kiitos kaikille avajaisvieraille, oli mukava tunnelma! Kiinnostava oli kuulla, mitä ajatuksia ja tuntemuksia maalaukseni katsojissa herättivät.
Näyttely jatkuu 18.11. saakka ja se on auki ma-pe klo 10-14 ja 16.30-20. Siellä nyt seuraavat viikot istun valvomassa, ” töissä”. Tervetuloa käymään!
– Calle San Agustín 3, Casa de Cultura, La Orotava.
img_1055