Belenes

Tilapäivitys

bel

Orotavan turisti-informaatiosta saa vihkosen, jossa on kartta tämän vuoden seimien sijainnista. Paikkoja on yli kolmekymmentä, mutta jotkut olivat ainakin näin sunnuntaisin kiinni ja kauimmaisiin ei tullut lähdettyä.

Ihailen kyllä näitä miniatyyrimaailmoja, vaikka itse seimitarina ei minua kiinnostakaan. Hienoja yksityiskohtia, paljon on tehty työtä näiden eteen ja tehdään, joka vuosi. Seimitarvikkeita on myynnissä monessa eri kaupassa kaupungilla: joitakin pikkuesinelöytäjä nukkekotiini olen tehnyt vuosien varrella myös näistä myymälöistä.

La Orotava

Tilapäivitys

or

Kaunista kaupunkiamme La Orotavaa. Plaza de Constituciónin Kiosco-kahvila on taas avattu, aurinkoista ja lämmintä on.
Rypäleet alkavat olla kypsiä näillä seuduin (kuva Matanzasta).

Orotavassa

Tilapäivitys

or

Orotavan kotona oli kaikki hyvin. Jardinero on hoitanut pihan, Securitas on vartioinut taloa ja lisäksi siellä oli vahdissa kissa, jonka ”työvuoro” näköjään loppui, kun tulin paikalle. Se lähti kai kotiinsa, jonkun oma se oli, koska sillä näkyi olevan kaulapanta.

Bougainvilleat aidassa kukkivat kauniisti, appelsiineja kasvaa ja myös viikunoita uudessa puussa, jonka hankimme keväällä. Kaunis ja aurinkoinen päivä, tuulettelin ja tein huoltohommia, mm. vastavirtahuuhtelun uima-altaan suodattimelle siksi, ettei sen sisältämä hiekka kovettuisi. Myös deshumificadoreja, kosteudenpoistopusseja vaihdoin: ne olivat täynnä nestettä. Muutaman tunnin annoin myös sähkökuivurin käydä. ”Talonnaisen” (vrt talonmiehen) hommia siis taas.

P.S. Kirjoitusvirheet korjattu: kannattaisi käyttää lukulaseja 😊.

La Orotava

Tilapäivitys

oro

Orotavan kaupunki koristautuu kesän fiestoja varten. Kaduille on ripustettu calado-reikäommelkoristeita ja kaupungintalon hiekkamaalaukset valmistuvat. Niitä oli jo katselemassa koululaisryhmiä.

Kävin kaupungintalolta certificado de viajen, koska edellinen on vanhentumassa: puoli vuotta kuluu nopeasti. Certificadolla saa merkittävät alennukset mantereen ja saarten välisille matkoille, joten se on hyvä olla aina voimassa. Viime aikoina on kirjoitettu, että residenttien alennukset mantereelle nousisivat, niin, että aiemman 50% suuruisen alennuksen korvaisi uusi 75% alennus matkan normaalihinnasta.

P.S. Orotavassa sataa taas!

Orotavassa ja Puertossa

Tilapäivitys

pu

Eilen Puertossa kukitettiin ristejä (Día de la Cruz). Mielenkiintoisin koristelu on Cruz de Felipe, yksityiskodissa, kaikki kukka-asetelmat on tehty kalansuomuista ja -ruodoista. Yläkuvissa yksityiskohtia niistä.
Alakuvassa perinteisempi kukka-asetelma Puerto Viejolla.
Nyt on se aika keväästä, jolloin jakarandat kukkivat kauniisti. Niitä löytyy monesta paikasta kaupungilla.

or

Orotavassakin kävelin kierroksen. Siellä kesän juhlat ovat vasta valmisteilla. Kaupungintalon pihan hiekkamaalaus on alkutekijöissään, taiteilijat jo työssään. Paljon keskustelua herättänyt kioski Plaza de la Constituciónilla näyttää olevan remontissa. Jospa saisivat perinteisen kahvilan siihen piakkoin auki!

Kotona taas

Tilapäivitys

cas

Kotona taas. Olipa rankka merimatka tällä kertaa Gran Canarialta Teneriffalle. Kova tuuli ja suuret aallot ja varoitukset niistä olivat totta. Oksennuspusseja jaeltiin laivassa, tulivat tarpeeseen, minullekin.

Tämä oli jo toinen kerta, kun jouduin kovaan keikutukseen GC-Tfe -välillä.
Muutama vuosi sitten Teneriffan ja La Palman välillä myrskysi myös.

Jostakin syystä saarten välillä on myrskyisämpää kuin isolla merellä; ainakin minun kokemukseni mukaan. Kerran olen matkustanut suurella risteilijällä Santa Cruzista Braziliaan ilman merkittävää merenkäyntiä ja viime keväänä olimme viikon Karibialla, sielläkin oli melkein tyyntä. Vuodenajallakin on luullakseni merkitystä siihen, onko myrskyjä vai ei.

Kiertoajelua

Tilapäivitys

di6

Viimeisen lomapäivän vieraidemme kanssa kiertelimme: Orotavan kaupunki ja siellä erityisesti Casa Egon, toiselta nimeltään Restaurante Taoro Victorian puiston laidalla (käynti kadulta). Sieltä saa ihania leivoksia hopeatarjottimella ja miljöö on mitä miellyttävin.
Sitten ajelimme Tacoronten maalaismarkkinoille moottoritien alapuolelle. Tori on suurempi ja valikoimaltaan laajempi kuin Matanzan Mercadillo, jossa olemme käyneet useammin.
Lopuksi katsastimme myös Lagunan vanhan kaupungin, jossa myös nautimme tapasia.
Tänään aamulla aikaisin veimme vieraamme etelän kentälle. Vietimme mukavan viikon, vaikka säät eivät sateiden takia aivan suosiolliset olleetkaan. Mutta – mielestäni – kyllä nämä säät Suomen talven voittavat.

Tasca El Quinqué

Tilapäivitys

img_1334

Testasimme eilen lähiravintolan Tasca El Quinquén Risco Caidon mäen päällä Orotavassa. Olipa herkullista ruokaa! Alkupalaksi otimme savustettua juustoa ja pääruokia oli hamburgesa iberica, toinen annos oli talon salaatti, joka sisälsi mm. rucolaa, pikkutomaatteja ja appelsiinia, siemeniä ja kaiken päällä balsamicolla kuorrutettu vuohenjuustoviipale, kolmas annos oli viipaloitua suussa sulavaa solomilloa vihanneksilla ja ohuilla perunasiivuilla. Kastike oli maukasta. Ruokajuomana oli Tajinasten tinto. Lasku teki kolmelta henkilöltä 52€. Käymme toistekin ja voin suositella!

Sala Teobaldo Power

Tilapäivitys

img_1302

Orotavassa kannattaa tutustua Teobaldo Powerin saliin, jossa voi nähdä hienoja konsertteja, näytelmiä, tanssiesityksiä. Itse olen käynyt siellä katsomassa mm. venäläistä balettia. Joten, jos Santan konserttitalo on liian kaukana – sieltä on usein myöhään illalla hankala päästä vaikkapa Puertoon – tutkailepa Teobaldo Powerin tarjontaa. Sali on samassa talossa, jonka nurkalla on kaupungin turisti-info.

Feria de Ciencia

Tilapäivitys

img_1284

Monipuolinen anti oli Orotavan tieteen päivillä tänään. Väkeä oli tungokseen asti pöytien ympärillä ja tieteentekijät ja tutkijat esittelivät innokkaasti alojensa saavutuksia. Perinteiseen tapaan esillä oli vulkanologiaa (mm. laitteita, jolla Teiden aktiivisuutta tarkkaillaan), meteorologiaa ja geologiaa. Auringonpilkkuja olisi saanut katsella avaruustutkijoiden opastuksella. (En katsellut, sillä pelkään silmävammoja, vaikka tiedän kyllä, että laitteissa on hyvät suodattimet). Kivinäytteitä, sieniä, naavaa, homeita ja fossiileja oli nähtävillä. Robotiikkaa ja 3D-tulostusta esiteltiin myös. Kiinnostavia olivat myös näytteet kasvituholaisista ja niiden biologisesta torjunnasta.
Lapset oli huomioitu hyvin: tapahtumassa oli askartelua ja leikkiä tieteen näkökulmasta, se on tärkeä tapa opettaa ja oppia! Monenlaisia pulmia ja “pirunnyrkkejä” oli ratkaistavaksi ja planetaariotelttakin paikalla oli, mutta sen jätin nyt käymättä.
Mielenkiintoista oli – jokaisessa meissä asuu pieni luonnontieteilijä – ainakin minussa.