Sää selkenee

Tilapäivitys

Orota

Myrsky on ohitse, mikä helpotus! Kolme miestä siivosi pihaa kaksi päivää ja kumppani jatkoi vielä tämän päivän uima-altaan puhdistusta. Nyt alkaa kaikki olla kunnossa, kunhan vielä pyyhitään hiekkapölyt sisätiloista.

Paljon roskaa, kaatuneita puita ja muuta myrskyn aiheuttamaa tuhoa näkyy pitkin katuja. Melkein kaikki naapuruston bougainvilleat ovat lehdettömiä ja kukattomia: tuuli tyhjensi ne.

Tänään jatkuvat karnevaalitapahtumat, Puertossa olisi Sardiinin hautajaiset ja Orotavassa Crispinin poltto, mutta ne jääkööt nyt muiden nähtäväksi.

Kuvat ovat Orotavan keskustasta: Puerto ja meri näkyvät jo, Teide on vielä calimaverhon takana, mutta eiköhän sekin pian näy, kunhan pasaatituulet (alisios) saapuvat.

Orotavan joulua

Tilapäivitys

na

Hyvää joulukuun ensimmäistä päivää! Kuvia eiliseltä iltakävelyltä ja Casa de Cultura San Agustinin joulumarkkinoilta, jotka ovat auki 9.12. saakka. Ilta-aikaan kaunista ja tunnelmallista valaistusta on Plaza de la Constitucionilla Orotavan keskustassa.

Kaupungilla

Tilapäivitys

or

Kävimme päiväkävelyllä Orotavassa. Kuumaa, mittari on kivunnut kolmeenkymmeneen asteeseen. Kaupungilla on hevoskärryja ja muuta rekvisiittaa, sillä joku jenkkiryhmä kuuluisuuksineen on työstämässä (tai suunnittelemassa) täällä elokuvaa.

Kävimme tutussa Café Egonissa (Calle Leónilla) pitämässä lepotaukoa kävelyn lomassa ja välipalalla. Jardin Victoria on jo avattu yleisölle. Tämä kaunis puutarha on aina käymisen arvoinen paikka. Egonin terassi on puutarhan laidalla.

Belenes

Tilapäivitys

bel

Orotavan turisti-informaatiosta saa vihkosen, jossa on kartta tämän vuoden seimien sijainnista. Paikkoja on yli kolmekymmentä, mutta jotkut olivat ainakin näin sunnuntaisin kiinni ja kauimmaisiin ei tullut lähdettyä.

Ihailen kyllä näitä miniatyyrimaailmoja, vaikka itse seimitarina ei minua kiinnostakaan. Hienoja yksityiskohtia, paljon on tehty työtä näiden eteen ja tehdään, joka vuosi. Seimitarvikkeita on myynnissä monessa eri kaupassa kaupungilla: joitakin pikkuesinelöytäjä nukkekotiini olen tehnyt vuosien varrella myös näistä myymälöistä.

La Orotava

Tilapäivitys

or

Kaunista kaupunkiamme La Orotavaa. Plaza de Constituciónin Kiosco-kahvila on taas avattu, aurinkoista ja lämmintä on.
Rypäleet alkavat olla kypsiä näillä seuduin (kuva Matanzasta).

Orotavassa

Tilapäivitys

or

Orotavan kotona oli kaikki hyvin. Jardinero on hoitanut pihan, Securitas on vartioinut taloa ja lisäksi siellä oli vahdissa kissa, jonka ”työvuoro” näköjään loppui, kun tulin paikalle. Se lähti kai kotiinsa, jonkun oma se oli, koska sillä näkyi olevan kaulapanta.

Bougainvilleat aidassa kukkivat kauniisti, appelsiineja kasvaa ja myös viikunoita uudessa puussa, jonka hankimme keväällä. Kaunis ja aurinkoinen päivä, tuulettelin ja tein huoltohommia, mm. vastavirtahuuhtelun uima-altaan suodattimelle siksi, ettei sen sisältämä hiekka kovettuisi. Myös deshumificadoreja, kosteudenpoistopusseja vaihdoin: ne olivat täynnä nestettä. Muutaman tunnin annoin myös sähkökuivurin käydä. ”Talonnaisen” (vrt talonmiehen) hommia siis taas.

P.S. Kirjoitusvirheet korjattu: kannattaisi käyttää lukulaseja 😊.

La Orotava

Tilapäivitys

oro

Orotavan kaupunki koristautuu kesän fiestoja varten. Kaduille on ripustettu calado-reikäommelkoristeita ja kaupungintalon hiekkamaalaukset valmistuvat. Niitä oli jo katselemassa koululaisryhmiä.

Kävin kaupungintalolta certificado de viajen, koska edellinen on vanhentumassa: puoli vuotta kuluu nopeasti. Certificadolla saa merkittävät alennukset mantereen ja saarten välisille matkoille, joten se on hyvä olla aina voimassa. Viime aikoina on kirjoitettu, että residenttien alennukset mantereelle nousisivat, niin, että aiemman 50% suuruisen alennuksen korvaisi uusi 75% alennus matkan normaalihinnasta.

P.S. Orotavassa sataa taas!

Orotavassa ja Puertossa

Tilapäivitys

pu

Eilen Puertossa kukitettiin ristejä (Día de la Cruz). Mielenkiintoisin koristelu on Cruz de Felipe, yksityiskodissa, kaikki kukka-asetelmat on tehty kalansuomuista ja -ruodoista. Yläkuvissa yksityiskohtia niistä.
Alakuvassa perinteisempi kukka-asetelma Puerto Viejolla.
Nyt on se aika keväästä, jolloin jakarandat kukkivat kauniisti. Niitä löytyy monesta paikasta kaupungilla.

or

Orotavassakin kävelin kierroksen. Siellä kesän juhlat ovat vasta valmisteilla. Kaupungintalon pihan hiekkamaalaus on alkutekijöissään, taiteilijat jo työssään. Paljon keskustelua herättänyt kioski Plaza de la Constituciónilla näyttää olevan remontissa. Jospa saisivat perinteisen kahvilan siihen piakkoin auki!

Kotona taas

Tilapäivitys

cas

Kotona taas. Olipa rankka merimatka tällä kertaa Gran Canarialta Teneriffalle. Kova tuuli ja suuret aallot ja varoitukset niistä olivat totta. Oksennuspusseja jaeltiin laivassa, tulivat tarpeeseen, minullekin.

Tämä oli jo toinen kerta, kun jouduin kovaan keikutukseen GC-Tfe -välillä.
Muutama vuosi sitten Teneriffan ja La Palman välillä myrskysi myös.

Jostakin syystä saarten välillä on myrskyisämpää kuin isolla merellä; ainakin minun kokemukseni mukaan. Kerran olen matkustanut suurella risteilijällä Santa Cruzista Braziliaan ilman merkittävää merenkäyntiä ja viime keväänä olimme viikon Karibialla, sielläkin oli melkein tyyntä. Vuodenajallakin on luullakseni merkitystä siihen, onko myrskyjä vai ei.

Kiertoajelua

Tilapäivitys

di6

Viimeisen lomapäivän vieraidemme kanssa kiertelimme: Orotavan kaupunki ja siellä erityisesti Casa Egon, toiselta nimeltään Restaurante Taoro Victorian puiston laidalla (käynti kadulta). Sieltä saa ihania leivoksia hopeatarjottimella ja miljöö on mitä miellyttävin.
Sitten ajelimme Tacoronten maalaismarkkinoille moottoritien alapuolelle. Tori on suurempi ja valikoimaltaan laajempi kuin Matanzan Mercadillo, jossa olemme käyneet useammin.
Lopuksi katsastimme myös Lagunan vanhan kaupungin, jossa myös nautimme tapasia.
Tänään aamulla aikaisin veimme vieraamme etelän kentälle. Vietimme mukavan viikon, vaikka säät eivät sateiden takia aivan suosiolliset olleetkaan. Mutta – mielestäni – kyllä nämä säät Suomen talven voittavat.