El Teide y la luna

Tilapäivitys

nie

Nyt aamusta näkyi Teide lumineen sekä täysikuu. Aamulla meillä Orotavassa oli kylmää, ulkolämpötila vain 12 astetta. Tavallisesti näitä lukemia on ollut vasta tammi-helmikuussa, talvella, kylmimmillä ilmoilla. Onneksi päivällä lämpenee, on luvattu aurinkoista. Parinkymmenen asteen paremmalle puolelle päästään.

Tänään Puertoon Mercado Municipalin kirpputorille!

Luna llena

Tilapäivitys

lun

Täysikuu. Myrsky on ohitse. Kävimme illalla hakemassa etelän kentältä kolme serkkutyttöäni: tapaaminen lähes 50 vuoden tauon jälkeen. Olimme kaikki vielä aika pieniä tyttöjä silloin puoli vuosisataa sitten, nyt hieman vanhempia, mutta sisäisesti ennallaan. Ihanaa tavata näiden vuosien jälkeen! Ajattelen, että on tulossa mukava viikko serkkujen kanssa saarta kierrellen.
– Ja paljon parjattu Facebook mahdollisti meille tämän toistemme löytämisen ja tapaamisen.

Taivas

Tilapäivitys

rosa

Taas on täysikuu ja tulee tuijoteltua taivaalle. Eilen illalla vuorten takaa nousi punainen kuu ja aamulla auringonnousu punasi pilvet. Kauniita värejä!

Superluna2

Tilapäivitys

IMG_7446

…ja sieltähän se kuu nousi, vuoren ja hotellin takaa puoleltaöin. Kamerat ja kaukoputket oli viritelty paikoilleen ja kamerat napsahtelivat tiuhaan tahtiin. Puerton pitkän kuuman jakson jälkeen oli virkistävää yöpyä Teidellä, jossa yölämpötila oli +15 tienoilla. Palasimme Puertoon Santiago del Teiden kautta; uusi tie El Tanquesta Icodin ohi oli avattu. Tieosuudelle oli rakennettu monta tunnelia, joista pisin oli yli 1200 metriä pitkä. Uusi ja vanha tie yhtyivät ennen Icodin lampputehdasta.

Superluna

Tilapäivitys

image

Olimme viime yön Teidellä katselemassa ja kuvaamassa superkuuta. Emmekä suinkaan olleet ainoita, siellä oli bussilasteittain väkeä ja hotelli aivan täynnä. Illan pimetessä kamerat ja kaukoputket oli suunnattu kohti kuuta, joka nousi hotellin ja vuorten takaa taivaalle kirkkaana ja suurena valaisten niin, että tähtiä oli näkyvissä tavallista vähemmän. Aamuun mennessä suuri osa kuubongareista oli lähtenyt ja niipä mekin palasimme Puertoon.