Kuu ja lunta

Tilapäivitys

lun

Täysikuu, heräsin jo viideltä: kuun kalpea valo valaisi koko pihan. Myrsky ja sateet ovat loppuneet, ainakin toistaiseksi. Lagunan ja Santa Cruzin reissu menivät muuten hyvin, mutta sateenvarjot olivat tarpeen. Muilla saarilla on tulvinut, meillä oli vain sadekuuroja, jotka ajoittain olivat voimakkaita. Maanvyöryjä on siistitty joiltakin teiltä Teneriffallakin. Matanzassa on satanut runsaasti rakeita.

Teidellä näkyy, niinkuin saattaa odottaakin sateen jälkeen, lunta. Ensilumi tälle syksylle.

Etelässä

Tilapäivitys

lunaensur

Karnevaaliviikko on meneillään, mutta me emme ole ehtineet sitä viettämään, olemme kierrelleet ympäri saarta ystäviä tapaamassa ja muillakin asioilla. Eilen viivähdimme muutaman tunnin Los Cristianoksen matkailuautoparkissa katselemassa auringonlaskua ja kuun siltaa. Kuunsirppi on taas selällään täällä.

Huomenna Puertossa on Coso, suuri karnevaalikulkue. Meillä on aikomus mennä Santa Cruzin tapahtumiin: olemme saaneet kutsun juhliin sinne, joten peruukit ja karnevaaliasut on kaivettu viimeinkin ”naftaliinista”.

Luna

Tilapäivitys

luna

Melkein täysikuu, Puertosta kuvattuna. Kaupunki oli illalla hiljainen, koska karnevaaliajan tapahtumat ovat jo alkaneet. Santa Cruzissa alkoi eilen murga-kilpailut ja sinne on mennyt suuri osa väestä. Murgat ovat ”protestilauluja”, joissa kritisoidaan menneen vuoden politiikkaa ja tapahtumia.

P.S. Karnevaalikalenteri lisätty linkkeihin.

Luna

Tilapäivitys

luna

Puolikuuko se viime yönä valvotti? Valaisi se ainakin ja taivaalla näkyi tähtiä, vaikka pilviverhoa oli peittämässä näkymää.

luna

Tilapäivitys

lunallena

Täysikuu valvottaa – vaiko elämä muuten?

No puedo dormir por la luna llena – ? O por la vida?
– Mi amiga Lagunera me prometió corriger correcciones si escribo en español.
– Päätin aloittaa blogin käännökset espanjaksi. Onneksi lagunalaisystävätär auttaa käännöksissä!

allende

Kävin tänään katsomassa Izquierda Unidan järjestämän näytöksen Salvador Allenden viimeisestä vuorokaudesta. Filmi oli aika rankka. Minuun se sattui etenkin, koska Chilen kaappauksen aikoihin olin nuori tyttö ja tapahtuma jätti ikuiset jälkensä. Poliittinen aktiviteettini alkoi Chilen syyskuun 1973 tapahtumien jälkeen. Se jatkuu vielä, toivottavasti.

Hoy vi el documento del ultimo día de Salvador Allende. La proyección estaba organizada por IU del Puerto de la Cruz. Era triste e impresionante especialmente para mi porque en 1973 era una chica joven y nunca he olvidado que pasó en Chile. Despues de septiembre 1973 empecé mis actividades en politica en Finlandia. ! Ojala continúe aqui en Tenerife también!