Muelle

Tilapäivitys

muelle

Kolme kuvaa tutusta paikasta, Puerton kalasatamasta, muellelta. Meillä alkaa jo olla lämmintä ja aurinkoista. Ja suuri osa talviasukkaista on jo lähtenyt tai lähtemässä, kun täällä alkaa paras kesä. Onneksi ei ”kesäloma” = matkalle lähtö ole vielä aivan lähellä. Siitä reissusta sitten aikanaan lisää. Nyt nautitaan kesästä täällä.

Muelle

Tilapäivitys

img_1351

Tässä eräänä iltana kävimme perinteisen ”kastanjakäynnin” Puerton kalasatamassa. Tänä vuonna emme maistaneet kastanjoita, koska niistä emme pidä. Sen sijaan mejillones, simpukat, grillattuina ja mojo-kastikkeella maustettuina ovat herkkua, tietysti paikallisen tinton kanssa. Kastanja-aika jatkunee San Andresin päivään, pianhan sekin on.

Muelle Sur de Huelva

Tilapäivitys

image

Vihdoinkin olemme jonossa laivaan. Yövyimme autossa torkkuen läheisellä parkkipaikalla, emmekä suinkaan olleet ainoita: paikka oli täynnä tavaraa täyteen pakattuja pienempiä ja suurempia autoja, paitsi espanjan rekistereillä, myös saksalaisia, italialaisia, yksi ruotsalainenkin.
Nyt jo näyttää melko todennäköiseltä, että pääsemme laivaan. 🙂

Pescado

Tilapäivitys

rojo

Päiväkävelyllä nähtyä:
Kalasatamassa on myytävänä kalastajien tiskiltä tuoretta kalaa, sardiineja, morenaa ja sitten tätä punaista kalaa, jonka nimen kyllä kysyin, mutta unohdin.
Pikkukuvan punaiset hedelmät, joita nyt löytyy kaupoista, ovat paraguayoja, niiden nimi jäi mieleen. Ne ovat kuin persikoita, mutta litteämpiä.

Muellella

Tilapäivitys

gourmet

Puertolaisille ohjelmaa viikonlopuksi: muellella, siis kalasataman ympärillä, vietetään Gourmet -feriaa. Viiniä, tapaksia ja ohjelmaa.

Muelle

Tilapäivitys

Muellella oli tänään esillä ja myynnissä mm. kalastustarvikkeita. Josko sitä joskus lähtisi ongelle täälläkin? Kalasataman ”väylä” oli melko täynnä väkeä. Hellettä riittää edelleen.