Manhattan

Tilapäivitys

man

Eilisen kiertelimme 5th Avenuen ympäristössä, näimme mm. nine eleven -muistopäivän liput puolitangossa ja paljon poliiseja vartioimassa ja NYPD:n betoniporsaita tärkeiden rakennusten ympärillä.
Kävimme myös alueen hienostoliikkeissä, kokemus sekin.
Lopulta haimme rauhaa kaupungin hälinästä Central Parkista, hyvä, että kaupungilla on ”keuhkot”.

Eksoottisin hampurilaispaikka löytyi hienostohotellin (Le Parker Meridien) aulasta verhon takaa: Burgerjoint, joka interiööriltään ja seinäkirjoituksineen oli yllättävä. Hyvät olivat myös burgerit.

Ferry

Tilapäivitys

fer

Eilen matkustimme lautalla Staten Islandille nähdäksemme lähempää Vapaudenpatsaan – siellähän se oli, paikallaan. Ajelimme reitin edestakaisin ihaillen Manhattanin näkymiä etäämmältä. -Nyt muodostui parempi kokonaiskuva tästä kaupunginosasta.

pue

Auringonlaskua menimme katsomaan Brooklyn Bridge Parkiin, josta oli hienoa nähdä pilvenpiirtäjiin syttyvät valot. Tunnelmallista ja jotakin ennen kokematonta!
Tietysti nostimme myös maljat nuorelle avioparille tässä heidän mielipaikassaan.

Manhattan

Tilapäivitys

nyork

Koko päivä on kuljettu kaupungilla. Aamulla kävelimme Hudson-joen rantaa etelään ja näimme mm. 9/11 muistomerkin ja etäältä myös Vapaudenpatsaan. Empire State Building, sekin on vilahdellut talojen välistä. Sitten käytiin Macyn tavaratalossa ja muutamassa pienemmässä liikkeessä.
Ihmisiä, autoja, tungosta ja hälyä, niitä riittää.
Tietysti kävelimme myös Central Parkissa, josta osassa muistellaan John Lennonia.
– Nuoripari kävi hakemassa luvan naimisiinmenoon City Clerks Officesta.