Destino Sanitario Seguro

Tilapäivitys

nu

Lämmintä ja pilvistä. Vaikka tämän kesän fiestat onkin peruttu lähes kaikki ja osa siirretty virtuaalisiksi, kalasatamaan on kuitenkin viritelty Virgen del Carmen -juhlaportti. Virgenin meriretkeä ei kuitenkaan tänä vuonna nähdä, koska tapahtumaan kerääntyisi liian paljon ihmisiä.

Ei päässyt Espanja vielä Suomen vihreälle listalle, joten karanteenisuositus on vielä, jos sinne menisi. Täytyy siis odottaa. Kanariansaaria kohtaan päätös oli epäoikeudenmukainen, koska täällä tauti on hyvin hallinnassa. Ymmärrän kyllä, että Suomi päättää maa kerrallaan, eikä voi ottaa huomioon erillisiä alueita.

Teneriffa ja muut Kanariansaaret mainostavat itseään turisteille turvallisena kohteena: destino sanitario seguro.

Sadetta odotellessa

Tilapäivitys

nub

Sadetta odotellaan taas. Jo eilenkin sitä oli sääennusteissa luvassa, mutta taivas kirkastui lähes pilvettömäksi ja kuumaa oli. Nyt kasvit olisivat vettä vailla. Alemmassa kuvassa on panza de burro, aasinvatsa, roikkumassa taivaalta peittäen takana olevan Teiden.

Tänään täälläkin vietetään ympäristöpäivää, día del medio ambiente. Muovin käyttö on ongelma ja nyt poikkeustilan aikana käyttö on lisääntynyt. Kasvosuojusten ja muovihaskojen heittämisestä kaduille tai luontoon voidaan sakottaa.

Turismin palauttaminen saarelle on tämänkin päivän pääpuheenaiheita. Tänne halutaan turisteja ilman koronavirusta, joten testaamisesta lähtömaassa ja perillä puhutaan. Se, miten se käytännössä järjestyisi on epäselvää vieläkin.
Koronavirus on aiheuttanut historian suurimman iskun turismille Kanariansaarilla.

Kuumaa

Tilapäivitys

kuum

Eilen Puerto de la Cruzin taivaalle ilmestyi lentelemään ufo, jonka sain kaapattua kuvaan. Aikansa se lenteli ja sitten hävisi.
Päivä oli trooppisen lämmin ja kostea. Joulutähdet kukkivat jo.
Tänään lennähdän naapurisaarelle pikalomalle.

Aasinmaha

Tilapäivitys

panz

Aasinmaha, panza de burro (=tiivis pilvikerros) lepää Teiden yllä ja auringon edessä. Hyvä niin, sillä eilinen olikin todella kuuma päivä Puertossa. Mereltä se taisi tuo aasinmaha saapua.

Kumppanikin saapui saarelle, joten nyt asustellaan myös Orotavassa. Hyvin oli kesätalonmies huoltotyöt hoitanut.

Mantelit

Tilapäivitys

alm

Ajelimme taas etelään, pohjoista kautta ensin Icodin lampputehtaan jälkeisestä liikenneympyrästä El Tanquen tietä muutaman kilometrin ja sitten oikotietä El Amparon ja La Montañetan kautta Santiago del Teidelle.

Lähes koko reitin ajan oli pilvistä, sininen taivas pilkahteli Santiago del Teiden seudulla. Mantelipuissa ovat hedelmät kypsymässä, vaikka ne ovat vielä raakoja, oletan. En tiedä, milloin sato korjataan. Nyt näin ensimmäistä kertaa mantelit tässä vaiheessa kasvua; yleensä olen käynyt ihailemassa vain puiden kaunista kukintaa.

Pilviä

Tilapäivitys

nub

Ei tullut sadetta, ei myrskyä, vaikka kuinka pilvien tanssia tarkkaili ja odotti. Syysmyrsky on kyllä yleensä käynyt ainakin kerran puhaltelemassa, nyt sitä saa vielä odottaa.

Tänään menemme hakemaan serkkuani etelän kentältä. Hän tulee miehensä kanssa, eivätkä kumpikaan ole koskaan aiemmin käyneet Kanarian saarilla.

Nubes

Tilapäivitys

nubes

Pilvistä, lämmintä ja kosteaa. Teide on juuri ja juuri näkyvissä pilvien takaa. Kyyhkyläiset kuhertelevat naapurin katolla.

On taas ilma, jolloin pyykkien kuivumista ulkona narulla saa odotella päiväkausia. Terassin mittarissa on +24 täällä meillä Orotavassa, Puertossa yleensä pari astetta enemmän.

Nubes

Tilapäivitys

nubes

Eilen ja tänään meillä on ollut täysin pilvinen taivas, vaikka säätiedotuus on lupaillut kuumaa, lämpövaroitus on annettu. Ehkä se pätee etelässä, mutta meillä aurinko ei ole näyttäytynyt, meri ja vuoret ovat nekin kadonneet näkyvistä. Pohjoisen kentällä on ollut ongelmia näinä päivinä näkyvyyden kanssa, lentoja on peruttu.

– Ruusut kukkivat edelleen pihapenkissä.

Primavera

Tilapäivitys

nubes

Kello käy kesäaikaa, taivaalla näkyy poutapilviä. Lämmintä! Veimme toisen Ipadin huoltoon Banana Computeriin (Las Ramblas 141, Santa Cruz), lupasivat koneen korjattuna huomenna. Siis mañana por la mañana, huomisaamuna.

 

Nubes

Tilapäivitys

nubes

Puertossa oli sateinen ja pilvinen päivä. Lähdimme etsimään aurinkoa Teidelle. Pilvet roikkuivat Aguamansan korkeudella ja Calderassa oli märkää. Teidellä aurinko näyttäytyi, mutta tuuli puhalsi hyytävän kylmästi. Odotellaan parempia säitä, eivät nämä sateet enää pitkään voi jatkua!