Aallot

Tilapäivitys

ola

Vielä tänään oli voimassa varoitus suurista aalloista, vaikkakin meri oli jo rauhoittunut edellisen päivän kuohunnasta. Tänä aamuna sain kuitenkin vielä aaltokuvia Playa Jardinilta, vaikka meren voima ja ääni ei kuvien kautta tarpeeksi hyvin välitykään. Hieno tunnelma rannalla oli: kuinka pieni ihminen onkaan suuren luonnon näyttäessä voimiaan!

Tacorontessa Mesa del Mar -rannalla suuri aalto oli lyönut eräästä kerrostalosta pari alinta parveketta pois. Asukkaita oli evakuoitu. Myös mm. Garachicossa oli tulvinut.

Castañas

Tilapäivitys

cas

Eilisellä iltapäiväkävelyllä – siiinä sateen välissä – huomasimme, että kastanjanpaahtokioskeja oltiin avaamassa Puerton kalasatamassa. Nyt täytyy odotella parempaa säätä ja iltaa, jotta pääsemme näitä herkkuja maistamaan.

Sade ja tuuli olivat taas illalla näyttäneet voimansa: Puertossa Martianezin tunneli on ollut suljettuna, koska sadevesi on syöksynyt putouksen lailla kallioita alas. Ja San Telmolla aallot ovat lyöneet teräsaidan läpi kadulle. Ollapa entinen muuri, se perinteinen, se, jota mielenosoituksin puolustimme muutama vuosi sitten, se olisi antanut paljon enemmän suojaa. Mutta (korruptio)raha ja hyvävelisysteemi puhuivat silloin ja muuri purettiin.

Olas grandes

Tilapäivitys

olas

 

Merellä – ja rannalla – tuulee ja varoitus voimakkaista aalloista on edelleen voimassa. Kävelin rantakierroksen ja tuulen voima kyllä tuntui.

San Telmon “uusimisprojekti” – mielestäni pilaamisprojeti – on edelleen kesken. Saksalaiselle ravintolalle rakennetaan terassia, aika kaoottiselta näyttää. Olen lukenut, että projektin ainoaa ymmärrettävää kohtaa: pyörätuoleille, lastenrattaille ym. esteettömän kulun mahdollistavan rampin rakentamista ei toteutetakaan töiden viivästymisen takia. Että semmoista politiikkaa…

Aviso amarillo

Tilapäivitys

image

 
Huomisesta lähtien on voimassa aviso amarillo, keltainen varoitus, suurista aalloista. Kovin lähelle merta (ainakaan aallonmurtajilla) ei kannata siis mennä, ettei joudu veden varaan. Yllättävän usein täällä kerrotaan uutisissa mereen pudonneista ja heidän pelastamisyrityksistään: joskus se onnistuu, monesti ei.

Olas

Tilapäivitys

Eilen Atlantti näytti voimiaan, meri kuohui ja pauhasi, suuret aallot löivät voimakkaasti rantaan. Kalasatamassa ja San Telmolla vesi vaahtosi ja pärskyi.mar3mar4mar5

Olas

Tilapäivitys

image

Teneriffan, La Palman ja El Hierron pohjoisrannoilla on annettu varoitus suurista monimetrisistä ja voimakkaista aalloista. Lisäksi huomiselle, torstaille, on voimassa oranssi sadevaroitus ja sää kylmenee huomattavasti.

Viento

Tilapäivitys

Viime päivinä on annettu varoitus kovasta tuulesta ja merenkäynnistä. Komeasti meri aaltoili ja kohisi Plaza de Europan muurilta katsottuna.