Ajelulla

Tilapäivitys

mie

Koti-Teneriffalla taas. Mikä ihana lämpö ja aurinko! Olemme saaneet nauttia n. 25 asteen päivälämpötiloista. Nyt, pari päivää kotiinpaluun jälkeen tuntuu, että olen sulanut Suomen syväjäädytyssäistä.

Kävimme ajelulla vuorilla Pino Alton yläpuolella ja laskeuduimme sieltä moottoritien alapuolelle Santa Ursulan kohdalta. Näimme kauniita maisemia, kevään keltakukkia ja pilvettömän taivaan.
¡Que suerte vivir aquí!

Odottelua

Tilapäivitys

 

paisa

Muutama näkymä: Pari päivää sitten meri näytti taas voimiaan ja vyörytti suuria aaltoja rantaan. Tämä talvi ja kevät ovat olleet sateisia. Se lienee hyvä asia kasveille, ainakin Matanzassa viini on jo hyvässä kasvuvauhdissa. Nyt näyttää aurinkoiselta, mutta muutamalle tulevalle päivälle on taas luvattu sadetta. Harmi, sillä odottelemme huomisia rakkaita Suomen vieraita: poika ja miniä ovat tulossa. Menemme etelään, jos täällä pohjoisessa sataa.

Kukkia

Tilapäivitys

flo

Kävimme ostamassa uusia kesäkukkia edellisten, kuuman kesän kuivattamien tilalle. Nyt opin sen, että täällä “kesäkukkia” voi istuttaa muutaman kuukauden välein ympäri vuoden.
Kävimme Tacoronten puutarhamyymälässä alakylillä, lähellä rantaa. Sieltä oli huimaavan hienot näkymät, vaikka calimaa olikin himmentämässä maisemaa. Näillä rannoilla vesi näytti olevan kristallinkirkasta.
Kaunista ja lämmintä on täällä meidän Teneriffan pohjoisessa.

Teneriffan etelä ei ole Kanariaa, sanoivat ystävämme ja siitä olen samaa mieltä. – Tällä tarkoitan turistikohteita Las Americas ja Los Christianos.

Paisajes

Tilapäivitys

paisajes

Tänään olimme maisema-ajelulla. Myrsky, jonka piti tulla, meni menojaan ja antoi meille vain pieniä tuulenpuuskia. Aamupäivästä taivas oli pilvetön ja näkyvyys oli hyvä.

Señor Teide nähtiin koko komeudessaan Sauzalin viiniviljelyksiltä. Puerto de la Cruzin näkymää sen sijaan ihailtiin banaaniviljelysten keskellä sijaitsevan kartanon kattoterassilta. Miksi noissa paikoissa kuljimme? – Etsimme ystäville taloa tai fincaa vuokralle, mutta vielä ei sopivaa löydetty.

Näkymiä

Tilapäivitys

Pari näkymää Orotavan laaksoon:monasterioMonasteriosta merelle päin auringon laskiessa.

orotavaOrotavan kattoja Puertoon päin katsottaessa. Huomaathan, että maapallo on pyöreä, horisontti kaareutuu. 🙂

Näitä näkymiä painan mieleeni nyt, kun pakkailen tavaroita Suomen reissua varten. Onneksi käyn siellä vain “kääntymässä” alkukesästä.

Pino Altossa

Tilapäivitys

Martinilla

Vierailimme Pino Altossa: Martinin huolella hoidetussa puutarhassa sai nauttia kukkien väriloistosta, yrttien tuoksusta, makeista hedelmistä. – Tietysti meille tarjottiin myös runsas ja maukas ateria, jossa koko perhe oli koolla. ! Gracias Martin y toda la familia!