Naapurisaarelle

Tilapäivitys

image

Matka naapurisaarelle kunniakonsulaattiin passinhakuasioissa alkoi aamuvarhain Santa Cruzin satamasta. Toivottavasti meri on tällä kertaa rauhallinen, viimeksi jouduimme aikamoisen aallokon keinuttamaksi.

image

Meri oli rauhallinen ja kunniakonsulaattikin löytyi helposti, kiitos edellisen käynnin. Passin uusinta maksaa täällä 147€ sisältäen lähetyskulut. Valokuva täytyy olla, sormenjäljet täytyy antaa ja passihakemus allekirjoittaa. Viikon kuluttua pitäisi passin tulla kirjattuna kirjeenä kotiin.

Pasaporte

Tilapäivitys

pasaporte

Teimme eilen päiväreissun naapurisaarelle passinhakuasioissa. Nykyään Suomen kunniakonsulaatti on Gran Canarialla, meillä Teneriffalla konsulaattia ei enää ole.

Passinhakuprosessi menee näin:
Ensin soitetaan kunniakonsulaattiin ja varataan aika. Sieltä saadaan puhelimitse tai sähköpositse maksutiedot. Passi maksaa 140 euroa ja sen lähetyskulut 7 euroa, nämä maksetaan pankkiin. Sitten matkustetaan naapurisaarelle. Me menimme sinne Fred Olsenin laivalla oman auton kanssa. Navigaattorin avulla sitten etsimme Las Palmasista kunniakonsulaatin. Muutama vuelta tehtiin sitä hakiessa.

Passihakemus täytettiin, nimikirjoitus ja sormenjäljet otettiin tavalliseen tapaan. Valmis passi saapuu sitten kotiosoitteeseen kirjattuna kirjeenä noin kahdessa viikossa.

Loppupäivä katseltiin kaupunkia ja iltalaivalla palattiin Teneriffalle.

Passi

Tilapäivitys

image

Passin uusinta Tikkurilan poliisiasemalla kävi kätevästi: Jonotin hetken ja kerroin asuvani ulkomailla ja että passini vanhenee vuoden vaihteessa. Jätin kuvan, allekirjoituksen ja sormenjäljet. Passi valmistuu 3-5 työpäivän aikana. Helppo juttu, eikä maksanutkaan kuin 62€.