Lunta

Tilapäivitys

nie

Tänä aamuna se näkyi: luminen huippu Teidellä. Hieno se on ja mikä parasta, täällä alhaalla ei ole koskaan lumesta tietoakaan. Jatkamme hieman viileämmissä ”kesäsäässä”.

Eilen illastimme ystäväporukalla Matanzassa, guachinchessa, joka on uusiutunut ja vaihtanut omistajaansa ja edellisenä päivänä avattu. Söimme pääruokana vasta pyydystettyä sama-kalaa a la plancha ja hyvää oli. Saimme maistaa myös talon carne de cabraa, pehmeää ja maukasta. Nuevo Gracíano oli paikan nimi.

Herkkuruokia ja maisemia

Tilapäivitys

comi

Meillä on lämmintä ja aurinkoista. Tänään kuulin, että Pohjois-Suomessa on satanut ensilumen. Siispä taas kerran: ¡Qué suerte vivir aquí!

Olemme viime päivinä tavanneet ystäviä, ruokailleet yhdessä, puhuneet paljon espanjaa ja ajelleet maisemia ihaillen.

Kuvissa on kalalautanen ravintola Peruanossa ja alkupalalautanen – myös kalaa – ”Smirrellä” eli Cuatro Vientos -ravintolassa. Herkullisia olivat molemmat annokset!

Jardinin rannalla näytti olevat eilen keltaiset liput, mutta meren voimaa ei kannata koskaan aliarvoida. Allasuinti on paljon turvallisempaa. Ikävä kyllä muutama päivä sitten löytyi merestä, pitkän etsinnän jälkeen, hukkunut nuori mies Puerton edustalta. – Ja näitä ikäviä tapahtumia on täällä liian usein.

Kuva kastanjapuusta muistuttaa mieleen, että pian taas on kastanjoiden ja uuden viinin aika. Sitä odotellaan.

Kalaa

Tilapäivitys

kala

Isot on kalat Alcampossa. Tonnikalaa emme ostaneet, mutta suuria katkarapuja, langostinoja, kyllä. Niistä tein salaattiannokset vihannesten ja majoneesin kera.

Tänään on meidän ”perinteinen” savulohikeittopäivä. Ystäviäkin tulee sopalle.

Parque Natural de Corona Forestal

Tilapäivitys

parque

Eilen oli retkipäivä. Kävimme ystävien kanssa savustamassa kalaa Teiden ”takana” Corona Forestalin luonnonpuiston grillauspaikalla. Olimme nyt varustautuneet suurella kaasupullolla ja paellapannusysteemillä, koska monesti puiden hankkiminen tai niiden palamaan saaminen on ollut ongelma. Heti kun kaasupullo oli kannettu autosta, paikalle ilmestyi vartija ilmoittamaan, että moiset laitteet ovat alueella kielletyt. Sitten luimme ohjeet ja totta se oli. No, ei kun puita hakemaan: onneksi lähellä oli kaatunut ja kuivunut männynrunko (sen hyödyntämiseen emme lupaa kysyneet) ja mukana kirves ja saha sekä sytykkeeksi luettuja Hesareita. Tuli saatiin ja hyvät savutruchat syötiin. Sää oli vaihtelevaista, välillä pilvet hipoivat maata, muutaman kerran pilkahteli aurinkokin.

Bocinegro

Tilapäivitys

bocinegro

Eilen löytyi hyvä ruokapaikka Garachicon tuolta puolen carretera generalin varrelta (noin neljä kilometriä Buenavistaan päin) : Restaurante Ribamar. Palvelu oli ystävällistä, kalatiskistä sai valita tuoreen kalan. Me söimme bocinegroa a la plancha ja se oli erittäin maukasta. Suosittelen!

Ayer encontramos un restaurante muy buena se llama Ribamar cuatro kilometros detras de Garachico. Comimos bocinegro a la planca, lo estaba muy rico.

Lubina

Tilapäivitys

lubina

Tänään maistoin ensimmäistä kertaa Kanarialta kalastettua lubinaa, siian kaltaista, mutta hieman rasvaisempaa kalaa. Maku muistutti kovasti Baikalin omulia! Kannattaa maistaa, molempia. 🙂

Pescado

Tilapäivitys

makrilli

Tänään ostimme kalasataman Cofradia de Pescadores -kaupasta kaksi makrillia, jotka paistoimme öljy-valkoviini-appelsiiniliemessä. Hyvää tuli. Monta mielenkiintoista merenelävää on vielä kokeilematta, joten jatkoa seurannee kalakokkauksessa lähiaikoina.

Truchas

Tilapäivitys

pescado3Tänään meillä ja myös muutamien ystävien aterioilla syödään lohta, truchaa (-liekö se sitten kirjolohi vai purotaimen, sanakirja antaa molemmat käännökset). Haimme kaloja Aguamansan kalanviljelylaitokselta. Edullista ja hyvää kala on, 3€/kg.

pescado1Olimme viimeiset, jotka kalaa saivat, vähältä piti, ettei jääty kokonaan ilman! Altaita tyhjennetään ja ilmeisesti uudet poikaset istutetaan lähiaikoina.

Hiperdinon kalatiski

Tilapäivitys

Hiperdinon ja muidenkin kauppojen kalatiskit ovat runsaimmillaan tähän aikaan vuodesta: kalat ja äyriäiset kuuluvat täkäläisten juhlapöytiin jouluna ja ”reyesinä” = loppiaisena. Täällä siis fiestat jatkuvat.

Merivesialtailla on suuret uudenvuoden vastaanottajaiset, jotka näytetään televisiosta. Kalustoa on tuotu jo paikalle. Pääsyliput näyttivät olevan kalliita (sisältävät ruokailun), mutta ehkä on parempi syödä kotona ja käydä keskiyöllä kaupungilla nauttimassa onnenrypäleet – siitä lisää huomenna.