Pinolere

Tilapäivitys

pi

Tänä viikonloppuna (pe-su) vietetään Pinoleren museoalueella perinteisiä artesaanimarkkinoita, Feria de artesanía Pinolere. Tänään sinne vielä ehtii.

Me kävimme siellä eilen ja ehdimme juuri ennen sadetta kiertää koko alueen. Monenlaisia käsityötuotteita siellä oli ja tämän vuoden erityisteemana ovat sorvatut puutyöt. Teema vaihtelee vuosittain, olen käynyt mm. mustan possun feriassa ja juustoferiassa.

Nukkekotiin sain täydennystä: kanarialaisen parvekkeen.
bal

Feria de queso

Tilapäivitys

pino
 

Tänä viikonloppuna Pinoleressa on vietetty juustoferiaa. Kävimme siellä ystäväporukalla ja monenlaisia juustoja maisteltiin. Jokunen palanen ostettiin mukaankin. Tulimme siihen tulokseen, että juusto ja punaviini, se on hyvä kombinaatio.
Pinoleressä oli näytteillä myös mm. elintarvikkeita ja eläimiä: vuohia, kanarialaisia kanoja ja kukkoja, saarten koirarotuja.
Pinoleren museoalueella järjestetään kaksi kertaa vuodessa vaihtuvateemainem feria. Syksyn tapahtuma on yleensä suurempi. Sitä jäämme odottelemaan.

Pinolere

Tilapäivitys

image

Viikonlopun Pinoleren juustoferiasta on tässä muutama kuva. Näytteillä oli myös mm. kanariankoiria, niitä, joita käytetään kaninmetsästykseen ja paikallisia mustia possuja.

Pinolere

Tilapäivitys

Pinolere2

Pinoleren feriassa oli taas monenlaisia käsityöläistuotteita esillä ja myytävänä. Löysimme mm. pitkään etsimiämme puisia nukkekodinkalusteita. Päivä oli lämmin ja ihmisiä paljon liikkeellä. Onneksi Pinolereen oli järjestetty Titsakuljetus, kuten edellisvuonnakin. Vielä tänään sinne ehtii! Titsa 345 vie perille ja tuo pois, paluu on maksuton ferian pääsylipulla.

Pinolere

Tilapäivitys

Pinolere

Pinoleressa vietetään tänä viikonloppuna käsityöferiaa, Feria de Artesaníaa. Näytteillä on monenlaisia käsityötuotteita ja mielenkiintoisia toteutuksia löytyi, kuten kuvan rautakengät. Paikalla näytti olevan myös itse el presidente de Canarias Paulino Rivero, mutta häntä en kuvannut.

Sokeria

Tilapäivitys

azucarPinoleren sunnuntaitorilla Plaza de Europalla myytiin – käsityöläistuotteiden lisäksi – sokeriruo’oista puristettua mehua. Ei tehnyt mieli maistaa…

 

Pinolere

Tilapäivitys

Mainos: Pinoleren ruokia ja käsitöitä tulee näytteille sunnuntaisin Plaza de Europalle klo 10-15.

Toisessa kuvassa on kotikokin tämän päivän annos: pihvien salaisuus piilee punaviinimarinoinnissa.

Pinolere

Tilapäivitys

Pinoleressä oli tänään käsityöläismessut, Feria de Artesanía. Teemana olivat etenkin nahkatyöt, mutta myös kaikkea muuta oli esillä. Erikoisuutena oli cocinas solares, aurinkokennolla toimiva ruoanlaittosysteemi. Perunat kuulemma kypsyvät 20 minuutissa aurinkoisella säällä.

Messut jatkuvat vielä viikonlopun, kannattaa poiketa, jos Teneriffalla oleskelee.