Selviytymiskeinoja

Tilapäivitys

Pint

Neljäs karanteenipäivä

Selviytymiskeinoja

Hain eilen kauan käyttämättä olleet akryylivärini esille. Tässä mielentilassa ja maailmantilanteessa on vapauttavaa antaa värien tehdä mitä ne haluavat ohjailematta liikaa. Akvarellivärit olisivat siihen vapaaseen juoksutukseen vielä parempia, mutta akryylit ovat minulle tutumpia.

Mielessä on huoli kaukana olevista läheisistä, etenkin niistä, jotka joutuvat tätä erikoista aikaa viettämään yksin asunnossaan. Minulla on onni asua kumppanin kanssa yhdessä ihmetellen mitä tuleman pitää.

Onneksi en introverttinä kovin helpolla ahdistu kotonaolosta. Tiedän, että on niitäkin, jotka tarvitsevat ihmisiä ympärilleen ”ollakseen olemassa”.

Mitä muita selviytymiskeinoja löytyy ulkonaliikkumiskiellon aikaan:
– netti (toivottavasti sen toiminta ei lopu!)
– kirjat
– TV
– radio
– itseopiskelu (kielet!)
– puhelin
– bloggaus 🙂
– kotityöt (minä en tee niitä meillä)
– joogamainen venyttely (aamuisin teen tätä)
– mietiskely ja ajattelu (se tosin voi ahdistaakin)
– luonnon tarkkailu (jos on oma piha)
– hyvä ruoka (kumppani tekee 🙂 ) ja copa viiniä

Suomessakin suunnitellaan jo ulkonaliikkumiskieltoa. Me täällä sitä jo noudatamme.

Voimia kaikille blogiystäville ja varotaan saamasta virusta!

Maalausta

Tilapäivitys

 

pint 

Puertossa on meneillään kukkaisfestivaali ”Puerto de la Cruz en flor”. Siihen liittyen lauantaina järjestetään avoin taidemaalaustapahtuma, johon osallistuimme muutaman ystävän kanssa jo viime vuonna. Nyt taideliikkeestä San Felipeltä soitettiin ja kysyttiin osallistujia: taidanpa taas mennä sinne. Olen juuri aloitellut omiakin maalausjuttuja. Viime vuonna tuli kyllä hieman rimakauhu, kun niin taitavia monet paikalliset olivat! No, osallistuminen on tärkeintä.

Maalausintoa etsimässä

Tilapäivitys

pin

Olen etsiskellyt uutta maalausaihetta tai -teemaa täällä Puertossa kuljeskellessa ja omassa rauhassa ”työhuoneella” ollessa. Jotain ihan uutta pitäisi löytyä. Ajatuksen ituja on kasvamassa, mutta vielä ne eivät pilkistä esiin. Täytynee ensin käydä Suomen reissu alta pois, jospa sitten löytyy.

Eräs maalauksenopettajani sanoi kerran, että päästäkseen prosessin alkuun, hänen täytyy ensin oleskella kolme päivää työhuoneella tekemättä mitään. Minä olen oleskellut nyt nuo kolme päivää. 🙂

P.S. Tuo Puerton Mona Lisa ja toinen stensil-naishahmo miellyttävät minua. Ja puut tietysti myös, edelleen.

Hattu

Tilapäivitys

img_0983

Teiden päällä on taas pilvihattu. Odotellaan siis sään muutosta lähipäivinä. Pilvistä on luvattu, mutta säät pysynevät vielä lämpiminä.

Haluatko osallistua maalaustapahtumaan Puerto de la Cruzissa? Kuvassa on tapahtumajuliste. Osallistua saavat kaikki halukkaat, ilmoittautuminen on San Felipe -kadun taidekauppaan. Tekniikkana on joko akryyli- tai öljymaalaus. Kisa alkaa 29.10. lauantaina aamulla ja iltapäivällä työt jätetään arvioitavaksi turistitoimisto CIT:iin Puerto Viejolla. Aiheena on ”Puerto de la Cruz en flor”, siis kaupungin kukat ja puutarhat. Lisätietoja taidetarvikekaupasta Bell Art.

Martes ja maalailua

Tilapäivitys

image

Tänään piti tulla jardinero, puutarhuri, ja tulikin, jopa sovittuun aikaan. Luulin, että hän alkaisi jo töihin, mutta ei, taas katseltiin paikat ja välineet – ja hän lupasi tulla huomenna samaan aikaan uudestaan. No, odotellaan.

Loppupäivä menikin ”värittelyhommissa”. – En ole vieläkään antanut anteeksi sitä, että lukion ensimmäisellä luokalla eräs suomenopettaja, kun tunnilla värittelin jotakin paperille, tokaisi – eikä niin hyväntahtoisesti: ”Sinulle pitäisi ostaa värityskirja!”. Eipä tiennyt opettaja, että tästä ”värittelystä” tulisi minulle elinikäinen hyvä harrastus!

Graffiti

Tilapäivitys

graffiti

Puertoon on tehty uusi komea seinämaalaus. Se näkyy Casa de Juventudin edestä, josta kuva on otettu, ja luulen, että myös Puerto Viejolta, täytyy vielä tarkistaa. Hieno on!