Playa Jardin

Tilapäivitys

pj

Toissapäivänä kävimme kävelyllä Playa Jardinilla. Sää suosi ja auringonottajat olivat sijoittuneet turvavälein tummalla hiekalle. Aurinkotuolit olivat tyhjiä. Sattui olemaan laskuveden aika, liput olivat punaiset, mutta silti muutamia uskalikkoja (uhkarohkeita) oli vedessä. Teide on jo lähes lumeton, kuten kuvasta näkyy.

Näin pääsiäisaikaan ei ole Kanarian aamutv:tä, joten joudun taas tyytymään mantereen ikiuutiskanavaan. Siellä on nyt kestoaiheina tulevat Madridin vaalit. No, kuuntelin kyllä mielelläni Pablo Iglesiasin esiintymistä Podemoksen vaalitilaisuudessa. Hän on karismaattinen, komea (pitkätukka, a mí me gusta), hyvä puhumaan ja ajaa tärkeitä asioita, nyt mm. ylisuurten vuokrien säätelyä, tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta.

Rokotukset ovat jatkuneet mantereella koko pääsiäisen ajan. Siellä taudin incidencia on nyt 151/100 000.

Onneksi huomenna on arkipäivä.

Playa Jardin

Tilapäivitys

jar

Kuvat olen ottanut eilen illalla auringonlaskun aikaan Playa Jardinilta. Uima-allastyömaa on käynnissä, kuoppa on jo kaivettu. Meri kuohui, suuret aallot löivät rantaan, kuten muutamana edellisenäkin päivänä. Merenkäynnin ihailijoita oli rannalla muitakin.

Katalonian alueparlamenttivaaleissa, jossa valittiin 135 edustajaa, voitti entisen terveysministerin Illan puolue PSC (”sosialidemokraatit”) 33 paikkaa – haluavat Katalonian pysyvän Espanjan autonomiana – ERC, Esquerra republicana ”independetistas, tasavaltalaisvasemmistolaiset” 33 paikkaa – haluavat Katalonian itsenäisyyttä – Junts (itsenäisyysmieliset, Puigdemontin perustama puolue) 32 paikkaa, VOX, äärioikeisto 11 paikkaa, vasemmistolainen CUP 9 paikkaa, En Comú Podem, vasemmistolainen eko-feministipuolue 8 paikkaa, Cs, Ciudadanos, ”keskusta” sai 6 paikkaa. Huonoin paikkamäärä tuli PP:lle, Partido Popularille, ”kokoomus”, vain 3 paikkaa.

Oli oudon, tosin ymmärrettävän näköistä näinä aikoina, kuinka vaalivirkailijat olivat täydessä suojavarustuksessa: suojapuku, maski, visiiri, suojalasit, käsineet ja äänestäjät tietysti myös maskeineen, etäisyyksin.

Itsenäisyysmielisillä on enemmistö, vaikka Illan puolue voittikin vaalit. Hallitusneuvotteluista tulee vaikeat, taas.

Minä olen kiinnostunut politiikasta. (Sen ehkä huomaa.😊)

Carcoma

Tilapäivitys

carc

Yläkuva otettu Teneguían yläkerroksista: hieno merinäkymä. Alakuva taas on kaupunkiyksiöni seinänviertä, ei niin kaunista. Ötökkä, tupajumi carcoma, näytti merkkinsä. Ötökät olivat syöneet kattolistaa, jotka olivat puuta pehmeämpää pahvimaista materiaalia. Siispä meille tuli pieni remontti. Kattolistat poistettiin. Samalla huomasimme, että pikkuikkunoiden hyttysverkkokehykset olivat syödyt myös. Nekin on uusittava.

Asunnon ulko-ovi vaihdettiin samasta syystä pari vuotta sitten. Se oli jo lähes läpi syöty. Vitsauksensa siis ovat täälläkin, vaikka kylmyys ja pakkanen ei kiusaakaan.

Tämä puuta syövä ötökkä on täällä yleinen. Hyvä, että talot ovat pääosin kiveä. Ja tietysti on olemassa aineita, joilla puu voidaan käsitellä tuholaisten torjumiseksi.

Uutisista:
Santa Cruzissa ja La Lagunassa suljetaan puistot yöaikaan viruksen leviämisen estämiseksi. Puistot ovat kokoontumispaikkoja etenkin nyt, kun ravintoloiden aukioloja säädellään.
Hyvä uutinen tänään oli se, että Santa Cruzin sataman konttiliikenne alkaa elpyä, tavaraa tuodaan saarelle taas entiseen malliin. Vaikka mitään puutetta kauppojen valikoimassa ei kyllä tavallinen kuluttaja ole huomannut koko korona-aikana.

Päivän refrán: ”Lo prometido es deuda”, lupaus on velka, suomeksi: ”Ennen mies maansa myy kuin sanansa syö”.

La Playa

Tilapäivitys

playa

Kävely meren rannalla piristää aina mieltä, myös näinä korona-aikoina. Aava meri, rantaan lyövät aallot ja niiden kohina rauhoittavat. Playa Jardinilla oli tavallista vähemmän väkeä, ja turvavälejä näytettiin noudatettavan.

Koulujen alkamisesta täällä on päätetty nyt niin, että kaikilla saarilla alakoulut, infantil y primeria, alkavat 15. päivä, eikä etäkouluun nyt mennä. Secundaria y bachillerato, yläkoulu ja lukio, alkavat 16. päivä, ammattikoulut, formación profecional, alkavat 17. päivä sekä 28. päivä aloittaa Las Palmasin yliopisto ja 5. lokakuuta Lagunan yliopisto. Kaikissa oppilaitoksissa noudatetaan tarkasti turvamääräyksiä.

Turismin suhteen pääasia on turvallisuus, turismo seguro. Tämä tarkoittaa sitä, että tulijat pyritään testaamaan sekä lähtömaassa että saapuessa. – Käytännön toimia vielä suunnitellaan.

Playa Jardin

Tilapäivitys

playa

Eilen aamulla satoi vähän, mutta päivä oli lämmin, pilvinen. Playa Jardinilla oli auringonottajia, vaikka aurinkoa ei pilviverhon takaa näkynytkään. Uv-indeksi on kuitenkin jo 8-9, talvella se on yleensä 6-7, joten pilvet päästävät säteilyä läpi kuten kesällä.

Meri oli väriltään harmaa tällä säällä. Rannalla oli rentouttavaa käveleskellä: lämmintä, mutta ei liian kuumaa, enimmäkseen tyyntä, vain pieniä tuulenpuuskia ja meren rauhoittava kohina. Kaktukset kukkivat kauniisti.

Kävelyllä

Tilapäivitys

caminando

Tänään vietiin vieraat merenrantakävelylle Playa Jardinille. Meri pauhasi voimakkaana ja rannoilla oli punaiset liput. Joku uhkarohkea oli uimassakin – se on kyllä merivirtojen takia vaarallista touhua, lippujaa kannattaa totella.
Kiersimme Punta Bravan rantareittiä ja palasimme Loro Parkin kautta. Pihalla astelevat edelleen vihreät pensaista muotoillut norsut. Emme käyneet eläintarhassa, mutta kahviosta sai hyviä pachangoja, kanarianmunkkeja.

Playa

Tilapäivitys

playajardin

Hyvä paikka mietiskellä ja kuunnella meren rauhoittavaa kohinaa on Playa Jardinin aallonmurtajan nokalla. Sieltä löytyvät myös nämä kivistä kootut kummelit.

Playa Jardin

Tilapäivitys

Tänään kävin vihdoinkin meressä uimassa, liput olivat keltaiset. Olihan siellä Playa Jardinilla muutamia muitakin, kuten kuvasta näkee. Vesi oli lämmintä ja sopivan suolaista. Josko nyt pääsisi aloittamaan uimakauden?