Kevät – primavera

Tilapäivitys

pri

Tänään alkaa virallinen kevät, primavera, klo 21.58 paikallista aikaa ja se kestää 92 päivää. Näin, jos uskomme Observatorio Astronómico Nacionalia, ja miksi emme uskoisi? (Fraasi lainattu Uutisvuoto-ohjelmasta 😊.)
Jotkut asiat täällä ovat siis tarkkoja ja jotkut eivät…

Primavera

Tilapäivitys

pri

Eilen alkoi virallisesti kevät, siis 20.3. klo 16.15 Kanarian aikaa. Kevät kestää Observatorio Astronómico Nacionalin mukaan 92 päivää ja 18 tuntia, jonka jälkeen alkaa kesä.
– Joka vuosi nämä tarkat vuodenaikojen vaihtumisajat ilahduttavat! Mistäpä sen muusta tietäisi, kun ei ole lumi ja jää maata peittämässä.
Orkideapuut kukkivat, se lienee kevään merkki täällä.

Kävimme etelän kentältä hakemassa tämän talvikauden toiseksi viimeisen Suomesta tulleen vierailijan meille; parin viikon päästä saapuu vielä yksi nuoripari. Kaikki mieluisia kävijöitä!

Primavera

Tilapäivitys

pri

Tänään alkaa kevät, primavera, klo 11.29 mantereen aikaa, siis klo 10.29 Kanarian aikaa. Täällä vuodenajat vaihtuvat minuutilleen, ja uskottavahan se on, kun Observatorio Astronómico Nacional sen televisiossa ilmoitti. Kevät kestää 92 päivää 18 tuntia ja 21. kesäkuuta alkaa kesä.

– Appelsiini kukkii ja pienenpieniä hedelmänalkuja on jo näkyvissä.

Golondrinas

Tilapäivitys

golondrinas

Pääskyset ovat saapuneet: lentelevät korkealla ja kovalla vauhdilla. Meillä on alkanut olla aurinkoisia lämpimiä päiviä, vaikka yöt ovat vielä viileitä. Olemme tehneet puutarhatöitä: pensaiden leikkausta, rikkaruohojen kitkentää. Sama työ jatkuu tänäänkin.

naranja

Appelsiinipuussa on jo pienenpieniä vihreitä hedelmänalkuja.

Primavera2

Tilapäivitys

primavera

Tänään oli aurinkoinen päivä. Kevään merkkejä on ilmassa: lumi Teiden huipulta alkaa sulaa, liitovarjolentelijät kaartelevat sinisellä taivaalla ja jakaranda, lempipuuni, alkaa kukkia.

Primavera

Tilapäivitys

margaritas

Huomenna alkaa virallisesti kevät, primavera. Säät lämpenevät tietysti myös (ainakin toivomme, että tämä Puerton pitkä ”talvi” jo loppuu)!