Residencia permanente

Tilapäivitys

residencia

Tänään minulla oli varattuna aika Policia Nacionaliin pysyvää oleskelulupaa, residencia permanente, varten.

Aika pitää nykyään siis varata netistä, jos poliisiasemalla asioi. Nettiosoite on: https//sede.administracionespublicas.gob.es/icpplus. Mukanani oli tietysti kaikki dokumentit: ”elämä mukana” -tyyliin täällä täytyy varustautua, kun lähtee asioimaan.

Residencia permanentea varten tarvitaan:
-viiden vuoden oleskelu maassa
-passi ja vihreä residencia/NIE-kortti sekä kopiot niistä
-todistus tuloista/eläkkeistä ja kopiot niistä
-empadronamiento ja kopio (tämänkin näytin, en tiedä olisiko tarvinnut)

Prosessi oli sama kuin residenciaa haettaessa yleensä. Se poliisiaseman tiukka täti täytättää henkilötietolomakkeen katsottuaan dokumentit. Sitten kiiruhdetaan läheiseen pankkiin, jossa maksetaan maksu, tällä kertaa 10,60 euroa. Maksukuitin kanssa palataan poliisiasemalle, josta saa uuden pienen vihreän kortin, jossa lukee nyt residencia permanente.

En kyllä vielä ole saanut selville, onko pysyvästä residenciasta jotakin etua tai apua täällä, mutta sen näkee sitten jatkossa.

Seguridad Social

Tilapäivitys

seguridadsocial

Puerto de la Cruzin ja La Orotavan yhteinen Seguridad Social (suomalaisittain ”Kela”) sijaitsee Orotavan Mayorazgossa. Olen anomassa pysyvää oleskelulupaa (residencia permanente), koska olen asunut maassa jo yli viisi vuotta. Aiempi residencia pätee, mutta haluan nyt kaikki paperit kuntoon, kun olen tänne pysyvästi asettunut.
Seguridad socialista tarvitsin dokumentin oikeudesta terveydenhoitoon täällä.

Varasin ajan netistä. Sen saa osoitteesta tu.seg-social.gob.es, eikä ollut vaikeaa. Varatun ajan kanssa (printtasin varmuudeksi) menin Seguridad Socialiin, sain vuoronumerolapun ja melko pian pääsin virkailijan puheille. Dokumentti printattiin hetkessä ja palvelu oli ystävällistä.

Saman dokumentin saa silloin, kun ensimmäistä kertaa ilmoittautuu tänne terveydenhuoltojärjestelmään.

Seuraavaksi sitten pitää varata aika netistä Policia Nacionaliin ja mennä sinne kaikkien vaadittavien papereiden kanssa, mutta siitä kerron myöhemmin.