Los Angeles

Tilapäivitys

losa

Ravintolasuositus muutaman päivän takaa: Los Angeles El Sauzalissa. Olemme käyneet tässä paikassa muutamia kertoja näiden vuosien aikana. Olemme syöneet aina paikan erikoisuutta, umpisuolassa paistettua lubinaa – ja hyvää on ollut.

Tarjoilija kuorii kypsän kalan suolakerroksen alta ja poistaa kaikki nahat ja ruodot ja antaa pöytään kulhon helposti syötävää ja maukasta lubinaa. Otimme lisäkkeeksi salaattia. Tässä viihtyisässä ravintolassa vietimme ystävien kanssa nautinnollisen ruokailutuokion.

Peruano

Tilapäivitys

per

Vaikka olen juuri edellisessä päivityksessä moittinut Puerton ravintoloita, eilen tuli käytyä yhdessä niistä, Peruanossa. Menimme sinne ystäväni kanssa siksi, että Perussa äitienpäivä on samaan aikaan kuin Suomessa, se siis oli eilen. Espanjassa äitejä juhlittiin jo viikko sitten.

Äitienpäivälounaalla söimme lammasta, se oli mureaa ja maukasta, jälkiruokana oli raikasta hedelmäsalaattia. Lopuksi me äidit saimme kauniit ruusut.

Salaattia

Tilapäivitys

patio

Kävimme testaamassa El Patio -ravintolan, joka on Calle Mequinezin ja Calle Péres Galdósin kulmassa. Turistipaikka, tietysti, siksi vähän empien sinne menimme. Ruoka oli positiivinen yllätys. Ensalada de pollo, jonka söin, oli todella maukasta. Rapeita kananpalasia salaattipedillä, jossa oli lisänä curryllä maustettuja omenaviipaleita: voisi kokeilla kotonakin. Katkarapusalaatissa ei siinäkään ollut moittimista. Matanzan viini oli täyteläistä ja hyvää.

Tänään aurinko putosi mereen:sol2

La Clave

Tilapäivitys

image

Nyt löytyi hyvä ruokapaikka Puertosta: La Clave Puerto Viejon varrella. Erittäin maukasta ruokaa! Söimme cochinoa ja solomilloa talon tapaan. Palvelu oli ystävällistä ja hyvän kuvan ainakin minulle antaa se, että ravintolan sisäänheittäjä on hillitty ja asiallinen, eikä päällekäyvä, kuten joissakin muissa paikoissa. Naapurikuppilasta löytyi nuorta tilaviiniä viime syksyn sadosta, Orotavasta. Pehmeää ja hyvää oli sekin.

Los Angeles

Tilapäivitys

angeles

El Sauzalissa, viitisentoista kilometriä Puertosta, sijaitsee ravintola Los Angeles, joka tarjoaa talon erikoisuutena karkean suolan sisällä paistettua lubinaa. Ravintolan interiööri on mielenkiintoinen ja ruoka hyvää, kannattaa kokeilla!

Gemelos

Tilapäivitys

Gemelos

Ravintola Gemeloksessa, joka tunnetaan hyvänä pihvipaikkana, oli myös maukasta kalaruokaa: keitettyä mustekalaa (pulpo), paistettua meriahventa (cherne), grillattuja katkarapuja (gambas).

Peruano

Tilapäivitys

Peruano

Eilen, 28.7., vietettiin Perun kansallispäivää. Sen kunniaksi ravintola Peruanossa esiintyi perulainen huilisti ja sali oli koristeltu maan lipun värein. Ruoka on jäänyt vielä testaamatta, mutta naapurit ovat kyllä paikkaa suositelleet. Tämä uuden asuntoni lähiravintola sijaitsee Calle Pozolla.

La Casona

Tilapäivitys

Casona2

Tuli testattua (jo toisen kerran) La Casonan kalavarras. Hyvää oli ja miljöö on mukavan rauhallinen, vaikka Charcon reunalla onkin.

Arkiruokaa

Tilapäivitys

estrellaazul

Tavallista ruokaa, mutta erityisen maukasta (ei mitään mikrossa lämmitettyä) löytyi tänään Estrella Azulista Calle El Peñonilla.

pollo

Pechuga de pollo

ternera

Escalope de ternera

Intialainen ravintola

Tilapäivitys

Intialainen ravintola Jai Mata Di on avannut ravintolansa uudessa paikassa Calle Zamoran Calle Valoisin puoleisessa päässä, siinä, missä pari vuotta sitten oli vähän aikaa venezuelalainen arepera.

Ruoka on yhtä hyvää (ja tulista, jos niin haluaa) kuin aiemminkin. Täytyy mennä taas syömään, kunhan nämä joulut päästään ohitse.