San Andres

Tilapäivitys

tar

Tänään on San Andresin päivä, uuden viinin päivä. Tavallisesti näihin aikoihin on paahdettu kastanjoita Puerton kalasatamassa ja niitä on nautittu joko uuden tai viimevuotisen viinin kanssa. Tänä vuonna kaikki on toisin tässäkin asiassa.

Kolme päivää satoi. Nyt ennusteessa näyttää, että Teneriffan pohjoinen on sateeton tänään, vaikka taas uusi myrsky pyörii Atlantilla, pohjoisempana. Meillä on voimassa tänään oranssi varoitus suurista aalloista sekä keltainen tuulivaroitus.

Uutisista: Arguineguinin sataman pakolaisleiri on nyt tyhjänä, siellä on enää vain mahdollisten uusien tulijoiden tarkastuspaikka. Leirin asukkaat on sijoitettu saarelle (Gran Canarialle) pystytettyyn parempaan leiriin. Kanarian hallitus Torresin suulla sanoo, että jokainen tulija on oikeutettu humaaniin kohteluun sen jälkeen kun he ovat taistelleet elämästään vaarallisella merimatkalla. Nyt hallinnon tehtävänä on tarkistaa tulijoiden lähtömaa, selvittää mahdollisia mafian järjestämiä kuljetuksia sekä järjestää pakolaisten siirtoja eteenpäin mantereelle tai palautuksia lähtömaahansa.

Päivän refrán: ”Unos nacen con estrella y otros estrellados”, mikä tarkoittaa ihmisten erilaista onnea. Suomessa jotakin vastaavaa on sanonnassa: ”… syntyä onnellisten tähtien alla”.

San Andres

Tilapäivitys

an

Eilen oli San Andersin päivä, uuden viinin valmistujaispäivä. Jostakin syystä Puerton kalasatamassa ei ollut tänä vuonna minkäänlaisia viini- tai kastanjajuhlia, mutta lapsilla oli silti hauskaa peltipurkkeja vedellessään. Kolinaa ja meteliä riitti.
Orotavassa tai Icodissa olisi voinut olla paremmat fiestat.

San Andres

Tilapäivitys

img_1436

Tänään vietetään uuden viinin juhlaa (vispera de San Andres). Lapset ja monet aikuisetkin vetävät perässään tyhjiä peltipurkkeja ja tarkoituksena on saada aikaan paljon ääntä.
Traditio tulee siitä, kun entisinä aikoina viinitynnyreitä on vieritetty alas rinteitä.
Kuvat ovat Orotavasta.

San Anders

Tilapäivitys

sanandres

Tänä iltana lähdemme viettämään San Andresin fiestaa. Vain yksi pieni tölkinkolisuttaja löytyi aamupäivällä, mutta ehkä näitä perinnejuttuja näkee enemmän illemmalla. Joulutivolikin on taas saapunut kaupunkiin.

Vamos a empezar la fiesta de San Andres esta noche.