San Juan

Tilapäivitys

sj

Meillä on juhannusaatto, oikealla paikallaan. Kaikki tavanomaiset aktiviteetit on kielletty: Playa Jardinin ranta on suljettu, koska siellä on tätä juhlaa yöhön asti yleensä vietetty erikokoisia tulia ja nuotioita poltellen, eväistä ja yöuinneista nauttien. Nyt myös tulet ovat kielletyt.

Kaivoja sentään on koristeltu muutamia, kävin muellella ja Mequinez-kadulla niitä kuvaamassa. Muillakin kaduilla niitä vielä olisi, Cupidolla ja Valoisilla ainakin.

Olen ymmärtänyt, että nämä kaivot tai vesihanat ovat siltä ajalta, kun vesijohdot eivät vielä olleet joka talossa. Asukkaat hakivat käyttövetensä näistä vesiposteista.

– Mielenosoittajanuorten ja luonnonsuojelijoiden monta päivää kestänyt aktiviteetti La Tejitan rannan pelastamiseksi on tuottanut tulosta: hotellin rakennustyöt on pysäytetty. Jospa tuo luonnontilainen ranta sittenkin saataisiin säästettyä!

San Juan

Tilapäivitys

san

Juhannussää Suomessa on sateinen, kuten monesti. Sehän mahdollistaa kuitenkin kokon polton, kun ei ole metsäpalovaaraa. Täällä Mäntsälän seudulla on kyläyhdistyksen kokko valmiina, sytytysaika illalla seitsemältä.

Ystävän pihalla on pystytettynä teltta ja siinä grilli, josko siellä illalla kastumatta grillaisimme.

Hyvää juhannusta!

Juhannus

Tilapäivitys

sj

Hyvää juhannusta blogiystävät!
Teneriffalla aatto vietetään tulia poltellen 23. päivä ja vuohet uitetaan 24. päivä. Terveiset sinne! Maanantaina lennän Madridiin ja tiistaina Teneriffalle; jo on aikakin!

San Juan

Tilapäivitys

image

Puertossa oli perinteinen juhannusmeininki: Vanhat kaivot oli koristeltu hedelmien ja vihanneksin ja Jardinin rannalla oli jo valoisan aikaan varattu paikkoja illanviettoa varten. Musiikkia tuli kovaäänisten täydeltä ja pimeän aikaan ranta oli täynnä väkeä. Ja lopuksi tietysti ilotulitettiin.

San Juan

Tilapäivitys

image

Tämä arkipäivä meni asioiden hoidossa Orotavassa: kadut ovat joko ylämäkeä tai alamäkeä. Tasaista ei ole, mutta tuleepahan harjoitusta. Puerto de la Cruz on ”tasamaata” Orotavaan verrattuna. Terveisiä vaan Limingan lakeuksille ja Oulun seudulle!
Huomenna on juhannusaatto, joten perinteinen reitti on illalla ”Manulle” Gallineroon ja sitten katsomaan Playa Jardinin tulia ja ohjelmaa. Säätiedot lupaavat lämmintä.

Vispera

Tilapäivitys

image

Juhannusta vietettiin Playa Jardinilla perinteiseen tapaan: paljon väkeä, telttoja, nuotioita, musiikkia ja ilotulituksia.

San Juan

Tilapäivitys

sanjuan2

Tänään meillä on juhannusaatto, vispera de San Juan. Valkoinen ruusu kukkii pihassamme juhannuruusuna. Puertossa on vanhan tradition mukaan koristeltu kukin, vihanneksin ja hedelmin seitsemän kaupungin vanhaa vesihanaa, yksi niistä kuvassa. Loput täytyy käydä katsastamassa tänään ennenkuin mennään Playa Jardinin fiestaan.

Tässä vielä pihabongaus numero 3: – Kun vaan joku osaisi tunnistaa!

peippo

San Juan

Tilapäivitys

San Juan, juhannus, Puertossa:sanjuan

Playa Jardinin rannalla paloivat suuret kokot ja myös monet pienemmät tulet. Lopuksi ilmoille räjähtelivät ilotulitukset.

cabras1 Seuraavana aamuna alkoi perinteinen vuohien uittaminen meressä. Eläimiä oli paljon, eivätkä ne mielellään veteen menneet.

cabras2

Traditio on vanha; eläimet puhdistautuvat sekä kuvaannollisesti että konkreettisesti. Kovasti vuohet ääntelivät, kun niitä vastentahtoisesti veteen vietiin, ja nopeasti ne kipaisivat takaisin rantaan.

San Juan

Tilapäivitys

Juhannusaattoiltana Playa Jardinin ranta oli tupaten täynnä leiriytyjiä ja heidän telttojaan, nuotioita, musiikki raikui. Kuvat ovat, ikävä kyllä, huonolaatuisia, sillä vain ”pikkukamera” oli mukana. Kuvassa kokko.

Tungosta rannalla

Castillon kupeessa soitettiin rokkia.