Tapas

Tilapäivitys

lom

Kävimme päivällä – kaikkia vaadittuja turvatoimia noudattaen – tapasilla Lomo-kadulla Puertossa Tropical-ravintolassa. Kaupungissa on nyt meneillään tapa y bebida -tarjous monissa ravintoloissa ja baareissa, mutta tässä käymässämme paikassa valitsimme tapasannoksen listalta. Se oli hyvä valinta, annos maukas ja edullinen. Söimme herkkusieniä valkosipulilla, pulposalaattia, pimientos de padrón, kalakroketteja, paistettua juustoa mojokastikkeella sekä leipää avokadomajoneesilla. Toistekin mennään.

Yöllä on satanut, taas.
Pääuutiset tältä aamulta ovat ne, että tänään päätetään Teneriffan koronarajoitusten tiukentamisesta. Lagunan yliopisto siirtyy kokonaan etäopetukseen, koska Laguna on Santa Cruzin lisäksi toinen paikkakunta, jossa tautia esiintyy eniten.
Toivotaan nyt, ettei tulisi kevään kaltaista ulkonaliikkumiskieltoa, se oli rankkaa!

Päivän refrán: ”Tira la piedra y esconde la mano”, viittaa tekoon, jossa edessäpäin mielistellään ja takana puhutaan pahaa.

Tapas

Tilapäivitys

tap

Yläkuvissa on taas calimaa: ei ole merisumua 😊. Ensimmäinen kuva on Sauzalista kohti Teideä ja toinen Puertosta samaan suuntaan. Kirkkaalla ilmalla Teide näkyy näistä paikoista taustalla selkeästi.

Jos haluat käydä hyvässä tapas-baarissa, se löytyy Lagunasta Tacoronteen päin km 6:n kohdalla Carretera TF-152:lla. Hyvät tapakset ja hyvä viini.

Tapas

Tilapäivitys

tapas

Eilen jatkoimme tapas -reittiä. Annokset olivat ilo sekä silmille että makuaistille. Ruta de Tapas jatkuu toukokuun loppuun; tämä vihjeenä Puertossa olijoille!

Ruta de tapas

Tilapäivitys

tapas

Tapas -reitti aloitettu. Keskimmäisenä tämän maistelun voittaja: Sabores y Texturas del Chef (mustekalaa revityllä lihalla täytettynä, lisänä paistettuja munakoisosuikaleita). Huomenna jatketaan…

alimentos

Kaikki eivät kuitenkaan ole yhtä onnekkaita kuin me. Yli 50% nuorisotyöttömyys ja yli 30% aikuisten työttömyys aiheuttaa paljon ongelmia. Siksi ruokatarvikekeräyksiä järjestetään myös Teneriffalla – kuten muillakin saarilla ja mantereella – jotta kaikkein heikoimmassa asemassa olevia voitaisiin auttaa.