Sateen jälkeen

Tilapäivitys

buen

Myrsky ei tullut meille Orotavaan. Odottelin kameran kanssa tummia sadepilviä ja kovaa tuulta, mutta me säästyimme niiltä. Saimme vain jonkin verran sadetta. Etelässä ja naapurisaarilla on satanut ja tulvinut kovastikin (La Palma ja Gran Canaria).
Nyt meillä on taas poutasää, mutta huomiseksi on taas ennustettu sateita. Saisi tulla jo kunnon lämmin kevät tänne ikuisen kevään (eternal primavera) saarelle!

Teide ja myyjäiset

Tilapäivitys

myy

Tänään Teidellä oli ”kermavaahtokuorrutus” ja muutakin makeaa löytyi: olimme Suomi-kerhon myyjäisissä, jossa myimme kanarioystäviemme valmistamia tuotteita. Myynnissä oli paikallisia joululeivonnaisia nimeltään truchas de navidad, joita oli saatavana paitsi tonnikalatäytteellä, myös useampana makeana versiona: porkkana-kookos-hunaja, bataatti-manteli-sitruuna ja cabello de angel-täytteellä (sitä kurpitsan tyyppistä hedelmää en osaa nimetä suomeksi). Oli myös vihreää mojoa ja maukas appelsiinikakku.

Paljon erilaisia tuotteita oli muillakin myyjillä ja asiakkaita oli myös muiden myyntipöytien äärellä, mutta niitä en ehtinyt katselemaan.

Mainittakoon, että olen muutaman vuoden tauon jälkeen liittynyt takaisin Suomi-kerhoon. Tauko teki oikein hyvää, nyt voi mennä silloin tällöin mukaan haistelemaan, joko olisi vallalla uusia tuulia.

Teide

Tilapäivitys

image

Tänään Teide, oltuaan monen päivän ajan pilviverhon taakse piiloutuneena, näyttäytyi, tosin aamulla vain hetken. Uusia pihalöytöjä oli etana, joka ei näyttänyt sarviaan, sekä ystävältä lahjaksi saadun kasvin kukinta. Kasvin (köynnös) nimi vaan on hukassa.

Nieve

Tilapäivitys

Teide

Eilisen myrskyn aikana Teide sai ensilumensa tälle syksylle. Tavallisesti lumi tulee myöhemmin, vasta joulukuussa. Santa Cruzin tulvavahingoista on tullut paljon uutisia pitkin päivää, sadetta tuli siellä toistasataa litraa neliömetrille muutamassa tunnissa. Me Puertossa säästyimme tulvilta.

Teide

Tilapäivitys

teide

Tänään oli aurinkoinen päivä! Päivällä parvekkeella lämpötila kipusi monta astetta +20 paremmalle puolelle, joten lomalaiset voivat mielestäni huoletta varata matkan tänne: säät lämpenevät. Teidellä ja rinteillä on vielä lunta, mutta se sulaa pian pois.

Teide

Tilapäivitys

image

Teide myrskyn jälkeen kuin tomusokerikuorrutuksella. Kaunis se on, mutta onneksi meillä täällä merenpinnan tasolla on lämmintä ja vihreää. Lumimaisemiin en kaipaa, parempi vain ihailla kaukaa.

Sauzal

Tilapäivitys

Teide

Näkymä Teidelle Sauzalin La Baranda -kahvila-ravintolasta. Tästä ei paljon maisemat parane.

Un paisaje del Sauzal al Teide, que maravilloso!

Juhannus

Tilapäivitys

teide

Hyvää juhannusta Suomeen! Meillä täällä aatto on oikealla paikallaan vasta sunnuntaina 23. päivä. Tämä päivä on mennyt asuntoja katsellessa ja yhden melkein jo ostin, ihastuin. Täytyy kuitenkin nukkua muutaman yön yli ja miettiä ja käydä katsomassa uudelleen.

Pitkän pilvisen jakson jälkeen Teide näyttäytyi tänään koko komeudessaan; ihanan lämmin päivä.

Lämmintä

Tilapäivitys

Teide

Lämmin sää jatkuu, tänään +26 varjossa. Aurinko paistaa lähes pilvettömältä taivaalta ja viimeiset lumet Teiden huipulta ovat sulaneet.

Teide

Tilapäivitys

Tänään Teide suostui näyttämään minulle lumiset “kasvonsa”. Kaunishan se on; paikalliset rientävät kilvan leikkimään lumella. Iltauutisissa näytettiin lumipallojen heittelyä ja mäenlaskua. Minä katson mieluummin kauempaa, täältä kesäetäisyydeltä, Puertosta.