Josefina Aleman

Tilapäivitys

josefina

Eilen kävimme Josefina Alemánin meksikolaislaulujen konsertissa Timanfayassa. Kannatti käydä: laulut olivat kauniita ja koskettavia, muutama oli myös aiemmin kuultu ja siis tuttu. Laulajatar on chicharrero – santacruzilainen. Hänen vanhempansa ovat kanarialaisia alkuperää ja lapsuusvuotensa hän on viettänyt Venezuelassa. Laulajana hän on kansainvälistä tasoa. Meksikolainen musiikki kuulosti mukavalta; taustalaulajamiesten naurut hauskalta.

PS Viikonloppuna vietetään Muecaa, ohjelmaa ympäri kaupunkia.

Malvasia

Tilapäivitys

Timanfaya

Timanfayassa esitettiin eilen mielenkiintoinen näytelmä, joka punoutui Malvasia -viinin ja sillä keinottelun ympärille. Jo 1700-luvun lopulla englantilaiset yrittivät saada monopolin tähän ”Kanarian kultaan” – onnistumatta. Nykyinen talouden ahdinko yksilötasolla tuli käsiteltyä ajatuksella: ”Pankki antaa sateenvarjon auringonpaisteella, mutta ottaa sen pois sateella.” – Mieleen tuli näinä aikoina Espanjassa toimeenpannut häädöt asunnoista.

Malvasia on rypälelajike, josta tehdään makeahkoa viiniä paitsi Kanarialla, myös Välimeren maissa.

cine

Sala Timanfaya menneisyydestä (entinen elokuvateatteri) on lämpiössä muistona tämä suurikokoinen projektori.

Timanfaya

Tilapäivitys

timanfaya

Kävimme eilen katsomassa Timanfayan Dinner for One -komedian. Se esitetään maaliskuussa joka tiistai klo 20. Puertolainen, käy katsomassa! Hauska esitys, pääsylippuja ei ole, mutta lopuksi saa maksaa haluamansa summan näyttelijöiden hattuun.