Titsa

Tilapäivitys

tit

Tänään asiapäivitys: Titsan aikataulut ja linjat ovat muuttuneet! Muutos tuli voimaan 15.12.
Esimerkkejä:
Titsa 103 kulkee nykyään Botanicon kautta ja menee Lagunan guagua-asemalle pysähtyen siellä, jatkaa Santa Cruziin. Titsa 102 kulkee saman reitin, mutta Arenasin kautta.
Titsa 350 on lopettanut kokonaan, Alcampoon pääsee 352:lla ja 363:lla. Tulin Puertosta Orotavaan 352:lla, se kierteli monia lenkkejä ja liikenneympyröitä. Ja mm. Orotavan alapuolelle on tullut uusi pysäkki Enlace La Orotava…
Opettelemista tässä vielä on.

Tänään guagua-asemilla jaettiin uusia aikatauluja ja myös opastajia oli paikalla.

Titsalla

Tilapäivitys

tit

Matkaväsymys levätty ja arkirutiineihin palattu. Kävin asioilla Santa Cruzissa ja Lagunassa, ajelin sekä titsalla että tranvíalla. Uusi Ten+ -kortti on kaikkien alennusta haluavien otettava käyttöön, sillä vanhojen bonojen käyttö loppuu 2.9.2018. Rahalla tietysti saa maksaa edelleen, mutta hinta on silloin kalliimpi.

On lämmintä ja aurinkoista, kolmisenkymmentä lämpöastetta.

Lataus

Tilapäivitys

ten

Latasin kokeeksi uutta ten+ Titsa-korttia netissä. Se oli helppoa, nettipankki toimi kuten missä tahansa ostossa. Yllä olevat kuvat eivät toimi linkkinä, ovat vain esimerkkinä, mutta oikean reunan linkeistä löytyy pääsy k.o. sivulle. Kortti täytyy ensin rekisteröidä (= crea una cuenta) sivulla, jotta sitä voi ladata.

Tietysti korttia voi ladata lipunmyyntipaikoissakin, jos haluaa.
Huomioitavaa on, että nettilatauksessa raha ei näy kortin tiedoissa heti, vaan sen ilmestyminen saldoksi voi viedä muutaman tunnin. Näin ohjeistettiin, syytä en tiedä.

Lähden tänään käymään Lagunassa, kokeilen, joko lataus näkyy Titsan lukijalaitteella.

P.S. Uusi saldo näkyi jo Titsan laitteessa.

Kortti käytössä

Tilapäivitys

mar

Meri oli eilen hopeinen. Tarkkailepa sinäkin meren väriä, kuinka se muuttuu: hopeisesta harmaaksi, sinisen eri sävyt, rannan aaltojen turkoosinvihreys…

Käytin ensimmäistä kertaa Ten+ -korttia. Sitä vipautetaan ensin kuljettajan kassakoneen lähellä olevalle laitteelle: vihreä valo. Eikä tarvitse sanoa mitään! Pysäkillä, millä haluaa poistua, korttia vipautetaan taas toiselle koneelle auton keskiosassa lähellä poistumisovea: vihreä valo. Ladattu raha vähenee kortilta matkan pituuden perusteella. Helppo käyttää muuten, mutta kortti pitää olla käsillä sekä autoon tullessa että poistuessa.

Titsa

Tilapäivitys

image

Kävin Titsalla Santa Cruzissa. Titsa on uusinut kalustoaan. Onnistuin matkustamaan ihan uudella bussilla, (guagua se kyllä tällä kanarian kielellä on). Autossa näytti olevan uudet selkeät näyttötaulut, usb-liittymät jokaisen penkin kohdalla, hyvät paikat liikuntavammaisille, turvavyöt ja hyvä ilmastointi. Liikkuminen julkisilla täällä on halpaa, Puerto de la Cruz – Santa Cruz väli 3,45€ ja Tranvíaan ilmainen vaihto.
Vihje: Jos haluat matkata tuon välin vielä halvemmalla, 2,90€, mene Titsalla La Lagunaan, vaihda sieltä Tranvíaan, niin saat maksutta loppumatkan.
Vihje 2: Pohjoisen lentokentälle maksu on kalliimpi kuin La Lagunaan, vaikka matka on lyhyempi. Siksi, vaikka olisi menossa kentälle, kannattaa lippu ostaa La Lagunaan ja jäädä silti kentällä pois. Tämän vihjeen antoi jo espanjanopettaja aikoinaan. Ja bono-kortti tietysti täytyy olla, rahalla ei kannata maksaa ollenkaan.