Rayos

Tilapäivitys

ray

No nyt se myrsky alkoi! Herätessämme salamoi ja jyrisi. Vaikka vielä oli pimeää ennen kello seitsemää, salamat valaisivat tienoon hetkittäin aivan kirkkaaksi. Tätä kirjoittaessa salamointi jatkuu vielä. Vettä sataa.

Tänään olisi meno Lagunaan: estääkö sade kulkemisen? Täällä sateet ovat joskus todella rajuja ja joskus on ulkonaliikkumiskielto. Nyt katsomaan Kanarian uutisia, jotta saamme lisätietoja.

Myrsky

Tilapäivitys

tor

Tänään on voimassa lähes ulkonaliikkumiskielto. Atlantilta on tulossa myrskyrintama, joka pyyhkii saarten ylitse tänään. Viranomaiset varoittavat voimakkaista tuulista, sateesta ja aalloista. On myös annettu ohjeita siitä, miten täytyy toimia myrskyn tullessa. Ulkona kävelemistä tai autoilua ei suositella, kaikki irtotavarat terasseilta tulee koota suojaan, sähkökatkoksia voi tulla myös. Tiedotuksia tulee seurata.

Hups, meillä näyttääkin olevan aika vähän juomavettä varastossa! No, ainakin vielä taivas on lähes pilvetön, eikä tuule. Odotellaan, voihan olla, että borrasca ei tänne Orotavan seudulle tulekaan.

Tormenta

Tilapäivitys

tor

Niinhän siinä kävi, että La Floridan romería peruttiin eilen huonon sään takia. Harmi, olisimme mielellämme osallistuneet kyläjuhliin.
Sadetta saatiin pitkin päivää. Viime yönä tuli voimaan myrskyvaroitus saarilla. Yöllä on satanut, edelleen tuulenpuuskat ja sadekuurot vuorottelevat, mutta ainakaan vielä mitään isompaa myrskyä ei ole tullut. Teiden tie on tänään jäätymisen takia suljettuna.
Vietän kotipäivän tänään.

gr

Meillä sataa rakeita!

Tormenta

Tilapäivitys

img_1648

Tänään meillä oli tormenta, trooppinen myrsky. Vettä satoi ja tuuli todella kovasti. Palmuista putoili lehviä kovalla kolinalla ja taatelit ropisivat alas. Myös appelsiinit tipahtelivat puusta. Talvimyrsky siis. Huomenna taitaa olla pihansiivoustalkoot jouluvieraille. 🙂

Odottelua

Tilapäivitys

image

Koko päivä on kuunneltu sade- ja tuulivaroituksia ja odoteltu, että myrsky saapuisi, mutta täällä Kemissä on saatu vain pieniä sadekuuroja ja tuulenpuuskia. Kylmää on ollut kyllä. Saa sitten nähdä, toteutuvatko ennusteet yöllä, vai kiertävätkö pilvet toista kautta.

Myrskyn jälkeen

Tilapäivitys

image

Kaupunkireissun – ja myrskyn – jälkeen odotti kotipihassa melkoisen kaoottinen näkymä. Tuuli oli pyöritellyt kasveista irronneita lehtiä keoiksi nurkkiin, Kanariantyräkin palasia oli joka puolella ja kuivia palmunlehviä ympäriinsä. Siivouspäivä tuli tästä päivästä, joka tosin on ihanan aurinkoinen ja lämmin.

Tormenta

Tilapäivitys

tormenta

Eilinen sadepäivä piti sisällään kovia tuulenpuuskia ja useita sadekuuroja. Lumi ulottui melko alhaalle, noin 1500 metriin. Mutta ei hätää, kyllä sää tästä pikapuolin lämpenee, ennusteet lupaavat aurinkoa jo huomiseksi.

Tormenta

Tilapäivitys

tormenta

Myrsky saapui: Eilen iltapäivällä alkoi tuulla mereltä puuskittaisesti ja ajoittain voimakkaasti. Kaupungilla oli hiljaista, terassit oli tyhjennetty. Keskimmäinen kuva alarivistä on Plaza del Charcolta, jossa tuuli oli varistellut maahan kerroksen kuivia lehtiä. Yöllä tuuli puhalsi voimalla ja aamuyöstä salamoi ja satoi. Pienen tauon jälkeen sade alkoi uudestaan tänään siestan aikaan. Koulut ja kaupungin laitokset ovat edelleen suljettuna. Vesi tulvinut paikoin maanteille, joitakin reittejä on suljettu. Nyt odottelemme myrskyn laantumista.

Eikä näytä vielä hellittävän. Tässä sääennuste huomiselle:

lluvia

La tormenta tropical

Tilapäivitys

Trooppinen myrsky nimeltään Nadine on tulossa Atlantilta kohti Azoreita. Voi olla, että myrskyn ”hännät” pyyhkivät viikoloppuna myös Kanariansaaria.