Rokotuksista

Tilapäivitys

cor

Kanariansaarten aktiivit koronatapaukset eiliseltä päivältä ovat kuvassa (RTVC.es:n aamulähetys).

Nyt on Espanjassa päätetty, että AZ:n rokotteen saavat seuraavaksi alle 55-vuotiaat poliisit, palomiehet, sotilaat, opettajat, apteekkihenkilökunta, fysioterapeutit ja muut trabajadores esenciales, ensilinjan välttämättömät työntekijät. Iäkkäämmät saavat muiden valmistajien rokotteen.

Karnevaaliaika alkaa pian, täkäläisille erittäin tärkeä juhlakausi, joka sekin on tänä vuonna toisenlainen. Karnevaalit järjestetään vaihtoehtoiseen malliin, esim. Icodissa pystytetään valokuvanäyttely kaduille: kuvat ovat aiempien vuosien karnevaalitapahtumista.

Päivän refrán: ”En boca cerrada, no entran moscas” eli suljettuun suuhun eivät kärpäset pääse.

Rokotuksia

Tilapäivitys

san

Puertossa on ollut viime päivinä paljon ihmisiä liikkeellä. Paikalliset tekevät lahjaostoksia, sillä Los Reyes Magos -päivä, se tärkeämpi juhla, on vasta tulossa. Näin yhden kuvan Alcampon kauppakeskuksestakin, siellä vasta tungos oli! Itse en uskalla sinne mennä, eikä ole tarvettakaan.

Pääuutinen jo eilen ja tänään on ollut koronarokotusten aloittaminen koko Espanjassa. Jokaiseen autonomiaan on toimitettu tietty (pieni) määrä rokotteita ja muutamia vanhustentalojen asukkaita sekä hoitohenkilökunta rokotettiin TV-kameroiden dokumentoidessa tapahtumaa. Espanjassa Guadalajara oli ensimmäinen paikka, josta aloitettiin.

Teneriffalla sai eilen 360 ihmistä rokotteen. Seuraavina kuukausina rokotetta saadaan lisää ja kesään mennessä arvellaan 70% väestöstä olevan rokotettu. Rajoitukset maskeineen jatkuvat vielä ainakin kuukausia. On puhuttu jopa vuodesta. Ja kukaan ei tiedä. Nyt uhkana on viruksen muuntelu. Tehoaako rokote?

Päivän refrán: ”Tanto vales tanto tienes”, selitetään Centro Virtual Cervantesin sivulla: ”Da a entender que, por lo general, se trata a una persona en función de su riqueza.” Tämä tarkoittaa, että yleensä henkilöä kohdellaan hänen varallisuutensa mukaan. (Tämä sananlasku ei ole suosikkejani!)