Eläimiä ja turisteja

anim

Maalla asutaan, vaikkakin Orotavan kaupungissa: eilen jostakin lennähti musta kana kävelemään aidalle. Ei täällä harvinaista ole nähdä kanoja ja kukkoja vapaina, mutta omassa pihassa niitä ei ole aiemmin nähty. Liskoja myös on, paljonkin, sekä lintuja ja perhosia. Lepakoita on nähty joskus ja (yäk!) rottia. Niitä ei onneksi ole viime aikoina näkynyt.

Tämän aamun RTVC.es uutisoi saarelle tulevilta turisteilta vaadittavista negatiivisista PCR-testeistä. Tulijoita haastateltiin: joissakin maissa testin saa ilmaiseksi, joissakin se maksaa enemmän kuin lentomatka! Testin voinee tehdä saarelle tultuaankin. Toisaalta: sakollakin uhkailtiin, ellei testiä ole. Sekavaa, kuten kaikki nykyään. Se on kai sitä uutta normaalia!

Kevennys:
Aamutv:ssä on sananlaskun lisäksi aina myös pilapiirros. Tänä aamuna se huvitti minua. Tämmöinen se oli: Sohvalla loikoi pariskunta, kännyt kädessä. Mies: – Covid-rokotteen yhteydessä asennetaan kaikille myös siru. Nainen: – Hyvä! Meillä onkin kotona niin huono Wi-Fi!

Päivän refrán: ”Nadie sabe lo que tiene hasta que lo pierde”, tämä tarkoittaa, että vasta menetettyään huomaa sen, mitä on ollut.

2 vastausta artikkeliin ”Eläimiä ja turisteja

  1. Olet oikeassa. Lepakot voivat olla vaarallisia. Onneksi ne liikkuvat yleensä yöllä ja niitä harvoin näkee. Yksi lepakko oli muutama kuukausi sitten joutunut uima-altaaseen, jossa se kellui. Poimin sen haavilla pois ja jätin haaviin altaan reunalle. Sieltä se jonkin aikaa virvoteltuaan lennähti näkymättömiin. Toivottavasti pysyykin poissa!
    Riitta

  2. Kyllä tuo lepakkokin on yäk! Koska niissä on noita outoja viruksia (koronavirus). Lepakoita ei kannata lähestyä; toivottavasti pysyvät pois ihmisten asuinalueilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.