Hiekan vaihto

filtro

Eilen vietettiin Kanarian päivää, día de Canarias. Me emme ehtineet osallistua mihinkään juhlapäivän tapahtumiin, sillä meillä oli ohjelmassa hiekan vaihto uima-altaan suodattimeen. Googlailtiin ensin vähän – youtubessa oli hyviä videoita asiasta, joten jopa minä, jolle tämmöiset asiat ovat aivan vieraita, ymmärsin, miten toimenpide tehdään.

Näin hiekanvaihto tapahtui:
Ensin kävimme ostamassa hiekat Leroy Merlinistä: 0,7 mm kokoista puhdistettua uima-allashiekkaa, jota tarvittiin kolme 25kg säkkiä. Sitten suljettiin kaikki venttiilit, suodatin vedettiin ulos nurkastaan ja tyhjennettiin vedestä. Vanhat hiekat poistettiin, suodatin huuhdeltiin ja uudet hiekat kaadettiin vähän kerrallaan pönttöön. Sitten kaikki liitokset kierrettiin uudelleen kiinni (tässä välissä kyllä piti käydä uudestaan rautakaupassa ostamassa tiivisteitä ja vaseliinia) ja moottori käynnistettiin. Sitten kun vielä muisteltiin – vähän yrityksen ja erehdyksen kautta – missä asennossa mikin venttiili oli alkuperäisesti, alkoi kaikki toimia. Kierto parani ja imu altaassa tehostui.

Uima-allas on kyllä ihana, mutta työtä se vaatii! Ainakin säännöllistä puhdistusta, imurointia, veden laadun tarkkailua ja pitoisuuksien säätöä eri aineilla, laitteiden huoltoa ja veden vaihtoa ja laattojen korjauksia silloin tällöin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.