Katalonian kansanäänestys

cat

Tänään on jännittävä päivä Kataloniassa: kansanäänestys itsenäisyydestä. Katson Espanjan television 24h -kanavaa, joka välittää paitsi suoraa kuvaa äänestyspaikoilta, myös kiihkeää keskustelua itsenäisyysasiasta. Espanjan hallinto vastustaa vaaleja, pitää niitä laittomina, ja suuri määrä poliiseja on kaduilla mellakkavarusteissa. Myös kansa on kaduilla ja haluaa äänestää. Äänestyspaikkojen ei ole saatu kaikin paikoin avattua, meno näyttää enemmän mellakalta kuin vaaleilta, muutamia kahinassa loukkaantuneitakin on näytetty.

Vallanpitäjät vastustavat taas kansaa, niinkuin monesti muulloinkin: baskit taistelivat vuosia. – Tätä tapahtuu koko ajan myös muualla: kurdien itsenäistymispyrkimys on ajankohtainen ja vaikea sekin – ja sitten on nämä ikuisuusongelmat, esim palestiinalaiskysymys.

Voimia katalonialaisille tänään!

(Kuva on pari vuotta sitten ottamani, Barcelonan kaupungin profiili ja alla palanen Katalonian lippua.)

P.S. Noin 1000 kävijä blogissa viikossa. ¡Me alegro de verlo!

P.S.2 Mutta minä en rikastu blogilla kuten jotkut. Näinä vuosina minulle on tullut alle kymmenen sponsoriehdotusta, mutta en ole hyväksynyt yhtäkään. En halua myydä itseäni 🙂 enkä periaatteitani ja harva mainostaja on samoilla linjoilla kanssani. Ja nyt menetin loputkin, ehkä!

1 thought on “Katalonian kansanäänestys

  1. Kauheita uutiskuvia Kataloniasta. En oikein tiedä mitä ajatella. Tuppaan olemaan aina heikomman puolella. Kun en ole perehtynyt asiaan syvällisesti (enkä tunne historian yksityiskohtia), niin en osaa ottaa tarkkaan kantaa. Mutta poliisien väkivallan tuomitsen. Eihän lapun tiputtaminen uurnaan voi olla rikos.

    Ajattelen pienten kansojen (ja isompienkin) oikeutta itsemääräämisoikeuteen. Vahvinko voi kaiken päättää. – Tosiaan minäkin mietin kurdeja ja palestiinalaisia.

    Nyt kyllä väsyttää niin, että aivot eivät suostu käsittelemään näitä asioita, kun poliisien väkivalta Kataloniassa kauhistuttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.