Kaupungilla

pas

Näyteikkunakierroksella: Vaikuttaa siltä, että nuoruutemme leveälahkeiset housut ovat tulossa muotiin. Muistoja tuosta housumallista – ja niiden ompelusta – on varmasti muillakin ikäisilläni.

Puertossa on paljon katutöitä meneillään. Tämä keskellä kävelykatu Quintanaa työskentelevä traktori näytti irrottelevan puita puistosta, vaikka kuvasta sitä on vaikea huomata.

Muutenkin kaupungilla tapahtui: Calle de Luis de la Cruz (kadunpätkä, jossa on mm. kangaskauppa El Kilo) oli kummastakin päästä poliisiautojen sulkema, autoja oli useampia, poliiseja vielä enemmän ja eniten oli jalkakäytävillä istuskelevia afrikkalaisia pakolaisia. En uskaltanut kuvata, täällä on ehdottomasti kielletty virkavallan kuvaaminen.

Ilmeisesti tapahtuma liittyi siihen, että on menossa hotellien tyhjennys pakolaisista. Osa heistä viedään Las Raises- tai Canteras-leireille, jotka ovat Lagunassa. Jälkimmäistä vasta valmistellaan pakolaiskäyttöön. Lisäksi osa tulijoista palautetaan lähtömaahansa ja osa, joilla on laillinen syy pakolaisuuteen, päästetään eteenpäin mantereelle ja muualle Eurooppaan.

Rokotukset jatkuvat. Noin 4% asukkaista on rokotettu.

Päivän refrán: ”Donde manda capitán, no manda marinero” merkitsee sitä, että kapteeni määrää laivassa.

1 thought on “Kaupungilla

  1. Suomessa TVOF-laulukilpailussa pääsi jatkoon Lanzarotella syntynyt, Viitasaarella asuva Sheila Bernal upealla esityksellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.