Playa Jardin

jar

Kuvat olen ottanut eilen illalla auringonlaskun aikaan Playa Jardinilta. Uima-allastyömaa on käynnissä, kuoppa on jo kaivettu. Meri kuohui, suuret aallot löivät rantaan, kuten muutamana edellisenäkin päivänä. Merenkäynnin ihailijoita oli rannalla muitakin.

Katalonian alueparlamenttivaaleissa, jossa valittiin 135 edustajaa, voitti entisen terveysministerin Illan puolue PSC (”sosialidemokraatit”) 33 paikkaa – haluavat Katalonian pysyvän Espanjan autonomiana – ERC, Esquerra republicana ”independetistas, tasavaltalaisvasemmistolaiset” 33 paikkaa – haluavat Katalonian itsenäisyyttä – Junts (itsenäisyysmieliset, Puigdemontin perustama puolue) 32 paikkaa, VOX, äärioikeisto 11 paikkaa, vasemmistolainen CUP 9 paikkaa, En Comú Podem, vasemmistolainen eko-feministipuolue 8 paikkaa, Cs, Ciudadanos, ”keskusta” sai 6 paikkaa. Huonoin paikkamäärä tuli PP:lle, Partido Popularille, ”kokoomus”, vain 3 paikkaa.

Oli oudon, tosin ymmärrettävän näköistä näinä aikoina, kuinka vaalivirkailijat olivat täydessä suojavarustuksessa: suojapuku, maski, visiiri, suojalasit, käsineet ja äänestäjät tietysti myös maskeineen, etäisyyksin.

Itsenäisyysmielisillä on enemmistö, vaikka Illan puolue voittikin vaalit. Hallitusneuvotteluista tulee vaikeat, taas.

Minä olen kiinnostunut politiikasta. (Sen ehkä huomaa.😊)

5 vastausta artikkeliin ”Playa Jardin

 1. Hei! Tiedän hyvin vähän blogini lukijoista. Vain sen, mitä kommenteista luen. Päivittäisen kävijämäärän näen laskurista. Olisi kyllä mukava tietää enemmän lukijoista, saada palautetta.
  Kommentoida saa ja jos joku haluaa kommentoida ilman julkaisemista, senkin voin tehdä.
  Olen ilahtunut monesti, kun kadulla tulee vastaan minulle outo ihminen, joka kertoo lukevansa blogiani.🌸
  T. Riitta

 2. Oletko miettinyt onko näiden sivujen lukijoiden joukossa yhtään joka ei ole koskaan käynyt Teneriffalla tai puertossa?

 3. Valmistuu manana eli joku päivä tulevaisuudessa.
  Muistan kun vanhaa linja-autoasemaa suunniteltiin ja lopulta se rakennettiin, ei pidetty kiirettä. Uusi estacion de guaguas puolestaan valmistui nopeammin kun lopultakin työhön päästiin.
  Valmistuu kun valmistuu ja hyvä niin.

 4. Hola!
  Siihen, missä aiemminkin oli uima-altaat. Castillo San Felipestä kaupunkiin päin.
  Saa nähdä, milloin valmistuu!
  T. Riitta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.