Rokotuksista taas

nue

Oman pihan ruusuja Orotavassa. Ne ovat jaksaneet kukkia ilokseni koko vuoden. Meillä kasvaa valkoisten lisäksi vaaleanpunaisia ja punaisia ruusuja, lempikukkiani. (Kolme aina kuvauksellista aihetta: meri, Teide, ruusut).

Ykkösuutinen tänään Espanjassa, Kanarialla ja luultavasti koko Euroopassa on AZ:n rokote ja sen sivuvaikutus. Nyt vakavien haittavaikutusten (trombosis) yhteys rokotteeseen on varmistettu. Espanja on päättänyt, että rokotetta annetaan vain yli 60-vuotiaille.
Ongelma on se, että nuorempiakin on jo ehditty rokottaa. Nyt mietitään, annetaanko heille toisena annoksena eri rokotetta vai riittääkö yksi pistos, jonka suojavaikutukseksi kerrotaan 70%.

Minä sain AZ:n rokotteen pari viikkoa sitten. Onneksi sivuvaikutuksia ei pientä rokotuskohdan aristusta lukuunottamatta tullut. Ja olen sallitussa iässä. 🙂

Päivän refrán: ”El que guarda siempre tiene” tarkoittaa, että sillä, joka säilyttää/säästää on aina tarvittaessa mitä käyttää. Suomessa: ”Aika tavaran kaupitsee”.

Yksi vastaus artikkeliin ”Rokotuksista taas

  1. Kauniita ruusuja sinulla, itse juuri ostin muutaman ruusun taimen,ensimmäistä kertaa istutan niitä pihalle. Kunhan ilmat lämpenevät,joskus…..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.