8M

Tila

ocho

Kuvat ovat Plaza de Europalta eilen. Naistenpäivän näyttelynä oli postereita kaupungissa eläneistä vaikuttajanaisista ja aiempien vuosien naistenpäiväjulisteista. Jaossa oli materiaalia naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan: kangaskasseja, rintanappeja, esitteitä, tarroja.

Espanjassa ja myös Kanariansaarilla perheväkivalta on valitettavan yleistä. Pahantekijänä on useimmiten aviomies tai ex-pareja. Parikymmentä naista vuodessa menettää henkensä tämän väkivallan seurauksena.

Eilen monissa kaupungeissa oli mielenosoituksia violeteissa feminismin väreissä tasa-arvon puolesta ja väkivaltaa vastaan.

Tänään on 14. sotapäivä Ukrainassa. Kaksi kauhun viikkoa. Pakolaisia virtaa maasta pois, mikäli pääsevät.

Pandemia hellittää Kanariansaarilla. Lanzarote on nyt levelillä 2, muut saaret levelillä 3. Maskeja pidetään julkisissa tiloissa sisällä, ulkona etäisyyksiä pitämällä maskeja ei tarvitse käyttää. Sallittu ryhmäkoko on 12 henkilöä. Ravintolat saavat jo toimia täydellä kapasiteetilla samoin kulttuuri- ja urheilutilat.

Maaliskuu

Tila

casos

 

Kuvien siirto ei tänään onnistunut! Ja näköjään kaikki kuvat ovat kadonneet! Selvitän asiaa. – Joillakin koneilla kuvat näkyvät ja joillakin eivät. Minulla näkyvät Mac:llä mutta iPadilla ei. Kotisivujen ylläpitäjien mukaan heidän koneillaan Suomessa näkyy kuvat. Huoh! Jospa keksisin ratkaisun…

Puheenaiheita näinä päivinä ovat mm. 8M eli kansainvälisen naistenpäivän viettäminen tai paremminkin mielenosoitusten kieltäminen koronan takia. Naistenpäivänä tavallisesti on ollut suuria kulkueita tasa-arvon puolesta. Santa Cruzissa olen niihin useana vuotena osallistunutkin.

Semana Santa, pääsiäinen, puhututtaa myös, sillä yleensä tuolla lomaviikolla saarille on saapunut paljon turisteja ja uskonnollisia kulkueita ja tapahtumia on ollut monissa kaupungeissa. Ne lienevät kielletyt nyt. Tänä vuonna odotetaan jonkin verran pääsiäisturisteja saarille, mutta paljon aiempaa vähemmän. Tiukennetaanko rajoituksia, siitä ei vielä ole tietoa.

Rokotustodistuksesta keskustellaan myös. Tämä certificado de vacunación olisi yksi keino turvallisempaan matkustamiseen.

Eilisen refrán: ” Una golondrina no hace verano”, ”Ei yksi pääsky kesää tee”.