Harmaata

Tila

gris

Lämpövaroitus on voimassa. Meillä Orotavassa ei ole ylitetty +30 astetta tähän mennessä, mutta tälle päivälle ennusteet lupaavat jopa +37. Katsotaan, miten käy.
Olemme harmaan caliman/pilvipeitteen alla, Teide ja meri ovat näkymättömissä (pienissä kuvissa) ja suurin kuva on eilisestä auringonlaskusta: ei värejä siinäkään.

Harmaa väri kuvaa kyllä maailmantilannettakin nyt, vain huonoja uutisia: Afganistanin kaaos, koronatilanne, rokotusongelmat, metsäpalot, ilmastonmuutosuhka. Mistä voimia jaksaa tämän kaiken yli ja ohi? Täytynee nauttia kaikista pienistä asioista omassa pienessä piirissä ja yrittää ohittaa maailman murheet.

Tänään meillä on pyhäpäivä, día de la Virgen de la Asunción, yksi monista uskonnollisista juhlapäivistä täällä. On siis vapaapäivä, mutta monet kaupat etenkin Puertossa ovat auki.

Kanarian tv viettää myös vapaapäivää, joten päivän refrán näkyy vasta huomenna.

Alerta maxima

Tila

mur

Aitamuurin korjaus on meneillään. Päädyimme kuitenkin siihen, että ylin rivi tehdään koristeharkoilla, bloques de decoración. ”Pitsimuuri” on kauniimpi. Harmi vain, että retroharkot ovat loppuneet kaupoista, mutta melkein samanlaisia saa.

Tänään meillä alkaa alerta maxima de calor, punainen lämpövaroitus Saharasta saapuvan lämpöaallon takia. Varoitus on voimassa kaikilla saarilla ja lämpötila voi nousta paikoin lähes 40 asteeseen. Lämpöaalto kestää ennusteiden mukaan viikon. Calimaa saamme myös. Metsäpalovaroitus on sekin voimassa.

Koronan tautihuippu alkaa hieman taittua. Rokotukset jatkuvat kaikilla saarilla.

Päivän refrán: ”Camarón que se duerme, se lo lleva la corriente”, sananmukaisesti ’Virta vie nukkuvan katkaravun’, viittaa laiskotteluun ja siihen, että ellei ponnistele, elämän virta vie mukanaan.

Lämpövaroitus

Tila

cal

Meillä on annettu lämpövaroitus. Luultavasti kuuminta on kuitenkin Santa Cruzissa päin, koska meillä Teide kaappaa usein pilviä ympärilleen ja saamme olla pilvivarjossa. Silti lämpötila saattaa kohota yli 30 asteen ja sääennusteen mukaan joillakin paikoin jopa yli 40 asteen. Calimaa on ilmassa.

Varoituksessa huomautetaan seuraavista asioista: Kehotetaan suojautumaan suoralta auringonvalolta (uv-indeksi on 11) ja lämmöltä, neuvotaan, että lapsia ja vanhuksia ei saa jättää suljettuun autoon, suositellaan pitämään päähinettä ja kevyitä vaatteita sekä välttämään ulkoilua ja urheilua keskipäivällä sekä juomaan paljon ei-alkoholipitoisia nesteitä ja välttämään kuumia ruokia.

Toivottavasti kuumuus tuhoaa nyt koronaviruksia.