Pinolere Feria de Artesanía

Tila

pino

Kävimme eilen Pinoleressa käsityömessuilla. Kuljetus Orotavasta oli pikkubussilla ja se sisältyi pääsylipun (2€) hintaan. Näytteilleasettajia oli paljon. Perinteisten ja jo aiemmin nähtyjen tuotteiden lisäksi näytteillä oli mielenkiintoisia uutuuksia ja myös minua kiinnostavia miniatyyrejä.

Tällä kertaa olimme vain ideoita varastamassa, sillä missään ei käynyt pankkikortti ja meillä ei sattumalta ollut käteistä mukana kuin juuri pääsylippujen verran. Edes ruokaa ja juomaa emme siis saaneet, joten melko pikaisen kierroksen jälkeen palasimme kaupunkiin.

Feria jatkuu vielä tänään ja jos mahdollista, kannattaa käydä! Tänä viikonloppuna on monta päällekkäistä samantyylistä tapahtumaa, Plaza de Europalla jatkuu käsityötuotteiden ym myynti vielä tänään, samoin Ramblan Hippie Market (jossa emme kylläkään ole koskaan käyneet).

Sää on näin aamusta miellyttävän viileä, n. 20˚. Päivälämpötilatkin pysyttelevät jo alle 30 asteen, joten ”syksy” on tulossa.

Feria

Tila

feria

Puerton Avenida Colonilla, siis siellä merivesialtaiden tienoilla, vietetään tänä viikonloppuna käsityöläismarkkinoita. Tuotteet näyttivät olevan niitä samoja, joita Plaza de Europalla on sunnuntaisin kaupattu: koruja, nahka- ja tekstiilitöitä, keramiikkaa, leluja…

Kävelin myös San Telmon ohitse: näyttää olevan ikuisuusprojekti! Ja minä kyllä pidin siitä vanhasta arvokkaasta ja kestävästä kivimuurista paljon enemmän.

Jouluaskartelua

Tila

image

Jouluaskartelua (kiitos vihjeestä Tuomas P 🙂 ): Juomatölkistä saa kauniita tuikkualustoja! Hieman leikkaamista, taittelua, spraymaalausta ja kultatähtiä.

Artesanía

Tila

artesanía

Plaza de Europalla oli tänään eri meininki kuin eilen mielenosoituksessa. Nyt paikalla oli perinteiset käsityöläismarkkinat. Muutamia mukavia ideoita oli toteutettu: huomasin mm. hauskoja hattuja, virkattuja kaktuksia ja tölkin nipsuista tehtyjä koruja.

Hoy visitamos feria de artesanía en Plaza de Europa: encontré algunas ideas divertidas.

Revinnäistöitä

Tila

TeguesteOlen viettänyt kaksi päivää Teguestessa.

revinnäisiäSiellä suomalaisryhmä on saanut oppia perinteisissä kanarialaisissa revinnäistöissä.

ZamoranosCasa los Zamoranoksessa opettajana toimii Doña Maria Dolores, jolla on vankka asiantuntemus ja kokemus näistä perinnekäsitöistä: hän on aloittanut revinnäisten teon jo 60 vuotta sitten. Oppilaita käy ympäri saarta, mutta myös ulkomailta.

– Hidasta ja tarkkuutta vaativaa työtä! (Minä olin vain katsojana ja tulkkina.)

Artesanía

Tila

Sunnuntain artesanía -markkinat olivat tänään siirtyneet kalasataman tuntumaan, muellelle. Plaza de Europa on karnevaaliesitysten näyttämönä.

 

Pinoleren artesanía

Tila

Pinoleren käsityöläiset ovat sunnuntaisin Puertossa Plaza de Europalla. Myynnissä oli tänään erilaisia käsitöitä, koruja sekä elintarvikkeita.