Barcos

Tilapäivitys

bar

Teneriffan luoteiskärjen tuntumassa, Buenavistan alueella, merellä, tapahtui eilen illalla 4,1 asteen järistys Richterin asteikolla. (Kuva Tenerife Mi Tierra -sivustolta). Näin voimakas järähtely on ollut tunnettavissa monin paikoin. Minä onneksi nukuin tuolloin, noin kymmeneltä, tietämättä mitään asiasta.

Virgen del Carmen -viikon kunniaksi on taas koottu laivojen pienoismallinäyttely Charcon puiston keskellä olevan vesialtaan ympärille. Nyt ei esillä ollut Virgenin uittotapahtumaa, vaan pelkästään laivoja.

Kanarian hallitus päätti eilen, että maskipakkoa ei laajenneta. Sen sijaan nykymääräysten noudattamisen valvontaa lisätään. Siis maskeja ei ole pakko käyttää silloin, jos 1,5 metrin etäisyys muihin ihmisiin on mahdollinen. Hyvä niin, on helpompi hengittää ilman maskia, kun käy kävelyllä.

Naapuriin

Tilapäivitys

ber

Olemme lähdössä naapurisaarelle, Gran Canarialle. Saapa nähdä miten matka sujuu: varoitus suurista aalloista on voimassa.

mal

Matka meni hyvin. Mutta Las Palmasissa on todella huono ilma: kylmä tuuli, sataa rakeita. Pääsimme hotelliin ja nyt tuntuu, että tuonne märkään ja kylmään ei haluta lähteäkään. No, katsotaan, vamos a ver!

roc

No, jotakin suomalaista ”Elvistä” käytiin kuulemassa. Mutta mihin on kadonnut se Teneriffan ”Elvis”, joka on ollut paras kaikista?

Barco

Tilapäivitys

ba

Nyt olemme jo jonossa laivaan. Matkustamme vähän yli 37 tuntia ja saavumme Teneriffalle, jos kaikki menee aikataulun mukaan.

Saimme Huelvan ulkosataman tullin toimistosta leimat tax free -papereihin. Ei siis ollut mikään ongelma tuoda verottomana tavaroita tätäkään kautta. Aiemmin olen käyttänyt vain Global Blue:ta ja tullut lentäen.

Redillä

Tilapäivitys

IMG_0239

Aamun sarastaessa lähestyimme Belizeä. Risteilijät, muutkin kun tämä meidän, jäivät yllättäen kauas satamasta ankkuriin. Liekö saaristo niin matalaa, ettei lähemmäs pääse isoilla aluksilla?

Luotsi haettiin pois laivasta ja pieniä kuljetuslautta-aluksia tuli hakemaan matkustajia excursioille. Minä jäin laivaan, on rauhallisempaa, kun suuri osa väestä menee maihin.

Merellä

Tilapäivitys

mar

Olemme merimatkalla edelleen, Manner-Espanjan Huelva on noin tunnin matkan päässä, ja siis jo 31 tuntia olemme matkanneet. Meri on hieman kuoppaisena ja vettä satelee. Keinutus on kuitenkin antanut hyvät unet hytissä!
Naviera Armas on nopeampi kuin toinen samalla reitillä kulkeva Acciona Mediterranea. Olemme näillä matkoilla testanneet molemmat ja päätyneet Armakseen nopeuden ja miellyttävämmän laivan takia.

Huelvasta aikeemme on suunnata aluksi jonnekin campingiin yöksi. Tarkkoja suunnitelmia emme koskaan tee – on hauskempaa seikkailla. Seuraava tarkka päivämäärä, jolloin meidän pitäisi olla Madridissa on 4.5. Mitä sitä ennen? Siitä kerron lähipäivinä.

Laivalla

Tilapäivitys

barco1

Matka La Palmalle alkoi aamuvarhaisella. Nyt olemme välisatamassa Gomeralla. On aurinkoista ja melko lämmintä. Näyttää, että aallokko alkaa tältä saarelta lähdettyä. Kohta sen näemme…

palma

Matka meni hienosti, laiva keinutti vain vähän. La Palmalla on jo karnevaalimeininki. Me etsimme yöpaikkaa: tähän mennessä kaikki paikat, joista olemme kysyneet, ovat olleet täynnä.

Merellä

Tilapäivitys

image

Ja niin meni kaksi ja puoli vuorokautta Acciona Trasmediterranean Albayzin-laivassa, huonon netin kanssa…
Muuten matka meni hyvin, aallot keinuttivat unettavasti ja ruokaa oli riittävästi: lipun hintaan sisältyy aamiainen, lounas ja päivällinen jokaisena matkapäivänä.

Cádiziin saavuimme helteisenä maanantaipäivänä. Matka jatkuu ensin Sevillaan päin, sitten suunnittelemme lisää.

Merimatkalla

Tilapäivitys

image

Eilen illalla lähdimme Santa Cruzista ja nyt aamulla olemme vasta Las Palmasissa, joten matkaa Cádiziin on vielä jäljellä.
Onneksi saimme oman hytin, vaikka siitä joutuikin hieman kiistelemään. Olisivat antaneet ensin vain yksittäisiä hyttipaikkoja, mutta nyt on kaikki ok.

Fred Olsen

Tilapäivitys

fredolsen

Kävimme tänään Santa Cruzin satamassa ostamassa liput naapurisaarelle. Ensi viikolla käymme pikareissun Gran Canarialla, kunniakonsulaatissa passiasioissa ja Puerto Ricossa ystävää tapaamassa.
Haimme myös certificado de viajet, matkustustodistukset, kaupungintalolta. Niillä kun saa residencia-alennukset laiva- ja lentomatkoista saarten välillä sekä mantereen ja saarten välillä.
Yllättävää oli, että Orotava ei laskuta certificadoista, mutta Puerto de la Cruz laskuttaa 1,53 euroa/todistus. Kaipa hinta päätetään joka kaupungissa erikseen. (Orotavassa jo tuntevat, edes passia ei kysytty. 🙂 )