Perillä!

Tila

image

Aamulla satoi rankasti, mutta lähdimme reippaasti viimeiselle osuudelle. Menneisyyden taakat (= mukanamme tuomamme kivet) jätimme helpottuneena Monte de Gozo -vuorelle. Iltapäivästä sade lakkasi ja saavuimme perille Santiago de Compostelaan hyvissä voimissa. Sitten vaan jonottamaan compostelaa (= latinankielistä todistusta suorituksesta) peregrinotoimistoon. Urakka on nyt ohi ja tunnelmat vähän sekavat, mutta huomenna palataan normaaliin päiväjärjestykseen koti-Teneriffalle.
Hieno reissu kaiken kaikkiaan, suosittelen!

Sadetta

Tila

image

Sadepäivä ja toiseksi viimeinen kävelypäivä oli tänään. Yhdeksäntoista kilometriä sujahti kuitenkin nopeasti – kävelyyn alkaa tottua! Majoituimme casa ruraliin, joka on oikeammin museo (entinen mylly pienen joen rannalla) ja hotelli maaseudulla O Pinossa.
Huomenna tavoitteena Santiago de Compostela!

Sadetta karkuun

Tila

image

Tämänpäiväisen reitin varrelle oli istutettu paljon eukalyptuspuita, tuoksuvia, mutta rumia ne ovat. Ehdimme taas melkein sadetta pakoon, muutamia pisaroita saimme päällemme. Caminolla oli tänään vähemmän kulkijoita, kastumistako pelkäävät? Yövymme Arzuassa, huomenna meillä on toiseksi viimeinen kävelypäivä. Haikeutta (näinkö pian tämä loppuu?) ja helpotusta (nilkka kipuilee edelleen).
Alakuvassa lautasella on fabadaa, asturialaista papupataa, maistoimme sitä aterialla alkukeittona.

Melideen

Tila

image

Aamulla oli pilvistä ja sääennuste lupaili sadetta. Pääsimme kuitenkin kastumatta Melideen, tosin muutamia pisaroita jo loppumatkalla tipahteli taivaalta.
Tänään näimme pienen pupun, joka pakeni, ja muulin (ainakin luulen niin). Alakuvassa vasemmalla on täkäläinen viljankuivausrakennus, joita on lähes jokaisessa maalaispihassa.
Peregrinoja on paljon liikkeellä. Monet kylät reitin varrella elävät vaeltajien tuomilla tuloilla, siksi albergueita (peregrinojen edullisia majoituspaikkoja) on paljon.

Palas del Rei

Tila

image

Aamulla lähdimme sumuisesta Portomarínista. Sää kirkastui ja lämpeni puoleenpäivään mennessä. Tämän reissun viimeinen pitkä rupeama, 24,5km, vaellettiin. Edessä on enää neljän päivän lyhyemmät taipaleet. Nyt olemme Palas del Reissä yöpymässä; kävimme syömässä hampurilaiset. Kun on syönyt useamman viikon peregrinomenua, tämä on vaihtelua. Huomenna matka jatkuu taas ja loppu jo häämöttää.

Alle sata!

Tila

image

Viimeinen sata kilometriä menossa! Lähdimme aamulla Sarríasta ja päädyimme reilun 20km jälkeen Portomaríniin. Kamera tallensi vesikuvia: ensimmäinen lähtökaupungista, keskimmäinen matkalta (puro ja camino rinnakkain) ja kolmas Miño -joki ja silta sen yli ennen Portomarínia.
Tapasimme myös suomalaisryhmän, 20 henkilöä, jotka olivat tulleet kävelemään viimeisen satasen. Ryhmällä oli mukana matkaopas ja varalla linja-auto.

Sarríaan

Tila

image

Ei loppunut alamäki eiliseen, tänään jatkoimme vielä. Valitsimme suoran reitin Sarríaan, kiertotie Samosin kautta olisi ollut muutaman kilometrin pidempi. Täällä kukkivat ruusut ja linnut visertävät korviahuumaavasti! Jäljellä on 112 km määränpäähän.

Alamäkeen

Tila

image

Ensin hiukan ylämäkeen, sitten 20 km alamäkeen: siinä tämän päivän urakka. Välillä oli kivikkoista ja jyrkkää, nilkoille ja varpaille rankkaa. Gallego, kieli, mitä täällä puhutaan, on aika vaikeaa ymmärtää. Katsopa vaikka vessakylttejä kuvassa.
Polulla tuli tänään vastaan mm. lehmiä.
Triacastelassa, joka oli tämän päivän määränpää, oli majapaikat täysiä, peregrinot liikenteessä. Kuin ihmeen kaupalla löysimme lopulta paikallisten neuvomana hienon vanhan casa ruralin, jonne pääsimme yöksi yli 200 vuotta vanhaan matrimonioon!

Uusi autonomia

Tila

image

Aamu alkoi vuorille nousten. Hevosella olisi päässyt helpommalla, mutta päätimme käyttää omia jalkojamme kuten tähänkin asti. Vedet ovat joissa todella kirkkaita, sitä ihmettelemme. Ja kanat elävät vapaina, jopa maantiellä. 🙂
Vaihdoimme autonomiaa, nyt olemme Galiciassa, ja tarkemmin O Cebreirossa.

Lepopäivä

Tila

image

Vietimme lähes lepopäivän tänään, kävelimme vain noin 15 km. Reitti seurasi melkein koko ajan maantietä. Pysähdyimme La Portela de Valcarceen maistelemaan Bierzon alueen tuotteita, viiniä, lampaanmaitojuustoa ja savunautaa, valkoisen leivän kera, kuinkas muutenkaan! Leónin provinssi vaihtuu näillä seuduin Lugoksi.
Huomenna matka jatkuu.