Colinabo

Tilapäivitys

coli

Olen sanonut, että Teneriffalta puuttuu kaksi elintarviketta, joita joskus kaipaan: puolukka ja lanttu. Nykyään puolukkaa saa paitsi hillona (mm. Coviran), joskus myös irtopakasteena (Alcampo). Nyt sai ostaa lanttua RePen Annelta. Hän saa lantun paikalliselta kasvattajalta. Tein lanttulaatikkoa ja hyvää tuli!

Eilen täällä oli Cruz-fiesta, ristin päivä ja ilotulitukset Realejosissa ja päivällä Puertossakin. Ne eivät vaan sopineet aikatauluuni kuvausmielessä, sillä Puerton tulitukset olivat keskellä päivää ja ne eivät siis näkyneet mihinkään, paukkuivat vain. Realejosin tulitukset taas olivat, kuten aina, niin myöhään, että olen jo nukkumassa. Kukitettuja ja koristeltuja ristejä taas en kuvaa periaatteesta: ristit jääkööt uskonnollisille.

Koronaa seurataan täällä nyt yli 60-vuotiailla. Uusia tautitapauksia tällä ikäryhmällä on todettu saarilla viimeisen neljän päivän aikana 929, joista 305 on sairaalahoidossa.

Colinabo

Tilapäivitys

colinabo

Lanttua ja puolukkaa täältä Teneriffalta ei saa kaupoista. Tänään kuitenkin luulimme löytävämme lantun. Colinabo on joissakin sanakirjoissa lanttu, toisissa kyssäkaali. Googlaamalla tämä lanttumme osoittautuikin jälkimmäiseksi. Kyssäkaali on kuoren alta vaalea, miedosti lantun makuinen ja tuoksuinen. Jospa siitä jouluksi saisi ”lanttulaatikkoa”!

– Saa puolukoitakin, sokerisena hillona, jossa puolukka etsii toistaan, ainakin Ikeasta ja ehkä Sumasta, saksalaisten suosimasta kaupasta La Pazissa.

Karpalot ja hillat, ne ovat jo niin spesiaalia, että niistä täällä voi vain unelmoida. (Kiitos serkkutytön, saimme niitä tuliaisiksi viime talvena).